Jalkapallo hoitaa kroppaa, sielua ja sydäntä

534

Toukolan Teräs, HJK Arabianranta ja Käpylän Pallo pitävät kuningaslajin liekkiä yllä alueellamme. Arabianrannan, Toukolan ja Vanhankaupungin alueella on suuri määrä jalkapallon harrastajia, eikä vain penkkiurheilijoina. Kolmessa jalkapalloseurassa toimii lukemattomia junioriharrastajia vanhempineen alueeltamme. HJK Arabianranta aloitti uusimpana toimintansa vuosi sitten.

HJK Arabianranta yhdistää lapset ja vanhemmat

Joukkueenjohtaja Vesa Peipinen on ollut toiminnassa mukana alusta alkaen.
– Koen, että jalkapallossa taitojen kehittyminen on tärkeää, mutta niin on myös yhdessäolo ja kaveripiiri. Kaupunginosajoukkueemme toiminta perustuu vanhempien vapaaehtoistyöhön.
Vesa Peipinen korostaa,että jalkapallo on joukkuepeliä ja Arabianrannan joukkueesta on muodostunut asuinalueelle merkittävä lasten ja vanhempien yhteisö. Myös Vesan oma poika Pessi pelaa joukkueessa.
– Olemme vuoden aikana kokeneet monta mukavaa hetkeä yhdessä peleissä ja kentän laidalla.
HJK Arabiarannan joukkueessa on tällä hetkellä 32 pelaajaa ikäluokassa 2000–2004. Myös tytöt ovat tervetulleita mukaan
– Näköpiirissämme on että joukkueen toiminta laajenee lähivuosina Arabianrannan kasvun myötä. Tavoitteenamme on kehittää joukkuetta pitkällä tähtäimellä ja luoda pohjaa pelaajamäärän ja ikäluokkien kasvulle. Jos jalkapallo kiinnostaa, niin treeneihin voi tulla kokeilemaan muutaman kerran ilman ja päättää liittymisestä sitten. Jalkapallo on kiva ja kohtuuhintainen harrastus, kenttämme sijaitsee hyvällä paikalla keskellä asuinaluettamme, jonne on turvallista tulla.

Lähde mukaan HJK Arabianrannan toimintaan ja ota yhteyttä: Vesa Peipinen, HJK-j/Arabianranta: hjk.arabianranta@gmail.com


Käpylän Pallo, potkua myös Artovan alueen elämään

Timo Maakannas on toiminut Käpylä Pallon valmennuspäällikkönä viisi vuotta ja lajin parissa jo 29 vuotta. Käpalla ei ole alueellamme toimivaa kaupunginosajoukkuetta, mutta seurassa pelaa paljon poikia ja tyttöjä alueeltamme.
– Me panostamme etenkin pienten lasten liikunnallisuuteen ja jalkapallossa oppimiseen, Maakannas kertoo.
– Lapset eivät välttämättä enää opi koulussa liikunnallisuuden perustaitoja ja motorisia tukiharjoitteita. Samoin jo päiväkoti-ikäiset oppivat jalkapallon lisäksi sosiaalisia ryhmätaitoja toiminnassamme.
Käpylän Pallolla on tarjota jokaiselle oman tasoinensa joukkue. Seuran valmennuslinjauskin on: Kaikki Pelaa – omalla tasollaan. Nuorimmat pelaajat seurassa ovat 3-vuotiaita. Siitä eteenpäin Käpalla on joukkue lähes kaikissa ikäluokissa ikämiehiin asti. Uusimpana huippusuosittu Naisten harrastejoukkue.

Maakannas kannustaa lähtemään mukaan pelaamaan jalkapalloa
– Tule rohkeasti kokeilemaan. Meillä voit saada uusia ystäviä ja upean lajin jota harrastaa ja jossa kilpailla. Ensimmäinen kuukausi on kaikille aina seurassamme ilmainen – kannattaa tulla kokeilemaan!

Ota yhteyttä: Timo Maakannas, timo.maakannas@gmail.com, 0407319490


Toukolan Teräs, alueemme liikuttaja jo vuodesta 1932

Toukolan oma urheiluseura on tarjonnut alueemme asukkaille monenlaisia urheilumahdollisuuksia kymmenien vuosien ajan. Alueella perheensä kanssa asuva Janne Reitala on valmentanut runsaat 11 vuotta ToTessa ikäryhmää, jotka olivat aloittaessaan 5–6-vuotiaita. Nyt pojat ovat jo nuoria miehiä, B-junioreita. – Joukkue on ainoa Keskisen Helsingin ryhmä, joka on pysynyt kasassa näin kauan. Lähdin mukaan aikoinani, koska kaksi siihen asti yhdessä pelannutta ikäryhmää erotettiin omiksi joukkueikseen ja jälkimmäinen jäi ilman valmentajaa.

– Jalkapallo opettaa lajitaitojen lisäksi ketteryyttä, koordinaatiota, kommunikaatiotaitoja, ryhmädynamiikkaa, yhteisöllisyyttä ja vastuullisuutta. Sen harrastaminen on aika yksinkertaista ja moneen lajiin verrattuna halpaa. Sitä voi harrastaa lähes missä tahansa ja erilaisilla ryhmillä. Sitä pelataan ja seurataan maailman jokaisessa kolkassa eikä ole kansainvälisempää tapaa tutustua kuin pelata yhdessä jalkapalloa, Janne kehuu.

Totessa on tällä hetkellä juniorijoukkueet vuosina -93, -00, ja -01-syntyneille. Nämä nuoremmat ikäryhmät asuvat pääasiassa omalla alueellamme.
– Jannen valmentamat B-juniorit eivät enää pysy omissa kaupunginosissaan jalkapalloa harrastaessaan, vaan asuvat eri puolella Helsinkiä. Harjoittelukin tapahtuu eri puolella kaupunkia ja pelit pelataan pitkin Uudenmaan lääniä.
Jalkapallo on ollut Jannelle läheinen laji koko hänen ikänsä.
– En näe jalkapalloa urheilulajina, vaan tapana nähdä maailma ja kommunikoida, Janne kiteyttää ja lainaa vielä Albert Camus’n sanoja: "All that I know most surely about morality and the obligations of man, I owe to football."

Ikäryhmästä riippuen yhteyshenkilöt löytyvät seuran sivuilta www.toukolanteras.fi


Alueellamme toimii lisäksi jalkapalloseura Helsingin Ponnistus, josta saa lisätietoja osoitteesta www.helsinginponnistus.fi


Arabian Sheikit tulevat eri puolilta Helsinkiä

Arabian Sheikit on Suomen Palloliiton alainen jalkapalloseura, johon kuuluu noin parikymmentä aktiivijäsentä. Joukkue perustettiin vuonna 2002 Arabianrantaan. Arabian Sheikit koostui alunperin kaveriporukasta josta muutamat asuivat tai olivat juuri muuttaneet Arabianrantaan. –Toimintamme on melko epämuodollista ja rentoa. Sheikit ei ole mikään luokkakokous, vaan olemme saaneet vuosittain muutamia uusia harrastajia, kertoo seuran aktiivijäsen Risto-Jussi Isopahkala.
– Kaudella 2009 pelasimme kutosdivaria, Kotikenttänämme on Arabianrannan pallokenttä. Vaikka suurin osa meistä ei asukaan Arabianrannassa, me haluamme olla Arabian sheikkejä!
Sheikkien tyttöystävät kavereineen pelaavat tietenkin perustamassaan Arabian Haaremi -jalkapalloseurassa.

 

Sheikeistä kiinnostuneet, ottakaa yhteyttä: info.sheikit@gmail.com