Italian Jazz on the Road -kiertueen konsertit Metropoliassa

258
Italian Jazz on the Road.jpg

Syyskuusta joulukuuhun ulottuva Italian Jazz on the Road -kiertue tuo kahdeksan jazzyhtyettä ja 40 nuorta muusikkoa viiteen Euroopan kaupunkiin. Helsingin Arabianrantaan ja Metropoliaan kiertue saapuu lokakuussa. Konsertit esittelevät monipuolisesti uutta italialaista jazzmusiikkia ja sen nuoria tekijöitä. Helsingin-konserteissa kuullaan italialaisten vieraitten ohella Metropolia Big Bandia.

 

Esityspaikka

 

Metropolia

Arabiasali / Galleria-sali

Arabiankatu 2, Helsinki 56

 

OHJELMA

 

12.10.2015 klo 19 / Arabiasali, vapaa pääsy

 

1. Lala & Sade

Laura Lala, laulu – Sade Mangiaracina, piano

 

Lala & Sade on kahden jazzia, improvisaatiota ja lauluja rakastavan taiteilijan pienimuotoinen ja kotoinen, mutta väkevä projekti. Duo on julkaissut kaksi levyä, “Pure Songs” ja “Anche le Briciole hanno un sapore…” (Murutkin voivat olla maukkaita), jotka ovat saaneet lämpimän vastaanoton. Euroopan-kiertueella Lala & Sade esittää omaa tuotantoaan. He jakavat yleisön kanssa tarinansa, maailmansa ja ”murunsa” laulaen italiaksi, englanniksi ja sisiliaksi.

 

2. Mario Nappi Trio

Mario Nappi, piano – Corrado Cirillo, basso – Luca Mignano, rummut

 

Raikkaita näkemyksiä, uusia soundeja. Mario Nappi Trio tuo afroamerikkalaisen jazzin improvisaatioperinteen omaan aikaamme spontaanilla ja kypsällä tavalla. Saumattomasti yhteen hengittävän trion sävellyksissä kuuluvat myöhäisromanttiset sävyt ja muusikkojen yhteinen eurooppalainen identiteetti, joita napolilaiset vaikutteet värittävät. Yhtye on palkittu muun muassa European Jazz Contestissa Maastrichtissa 2013.

 

13.10.2015 klo 19 / Arabiasali, vapaa pääsy

 

1. A-Trio

Gianluca Massetti, piano – Dario Giacovelli, basso – Moreno Maugliani, rummut

 

A-Trio syntyi 2012 kolmen, intohimoisesti musiikkiin ja erityisesti jazziin suhtautuvan nuoren muusikon ystävyydestä. Rakkaus musiikkiin kuuluu heidän sävellyksissään, joissa yksinkertaiset melodiat ja rytminen energisyys yhdistyvät ja leikittelevät tämän päivän musiikkigenrejen kanssa. Trio on osallistunut useisiin kilpailuihin, esiintynyt kansallisilla festivaaleilla ja syksyllä 2015 se taltioi ensimmäisen live-EP:nsä. A-Trion ohjelmistossa on oman tuotannon ohella muun muassa moderneja jazzstandardeja.

 

2. Metropolia Big Band Plays Bob Mintzer

MBB esittää kapellimestari Antti Rissasen johdolla saksofonisti Bob Mintzerin 1980- ja 90-lukujen sävellys- ja sovitustuotantoa. Mintzerin sävellyksistä mm. konsertissa kuultavat svengaavat Mr Fonebone, Latin Dance ja In The 80s ovat olleet monien suomalaisten big bandien hyvin suosittua ohjelmistoa.

 

14.10.2015 klo 19 / Galleria-sali, vapaa pääsy

 

1. Bipolary Jazz Duo

Biancamaria Scoccia, laulu – Alessandro Donadei, kitara

 

Vastakohdat vetävät toisiaan puoleensa. Bipolary Jazz Duossa Biancamarian karhean vaikuttava tulkinta ja Alessandron virheetön soittotekniikka ja soundien tarkkuus muodostavat hypnoottisen kudoksen. Duon ilmaisu pohjautuu jazzin perinteeseen ja sen omissa, kokeilevissa tulkinnoissa on runsaasti tilaa improvisaatiolle. Tässä konsertissa kuullaan jazzstandardeja, joiden hienostuneissa sovituksissa hyödynnetään luuppeja, efektejä ja Ableton livea.

 

2. Giovanni Candia Trio

Giovanni Candia, kitara – Fabrizio Cucco, basso – Matteo Bultrini, rummut

 

Giovanni Candia Trion muusikoilla on taustallaan samankaltaiset jazzmusiikin opinnot. Yhtyeen ohjelmistossa on jazzstandardeja, omia sävellyksiä ja pop-kappaleiden uustulkintoja. Trio ottaa etäisyyttä perinteiseen jazzkitara-trio-perinteeseen ja etsii omanlaistaan, kitaran harmonisiin mahdollisuuksiin pohjautuvaa sointia.

 

16.10.2015 klo 19 / Arabiasali

 

1. Three for Play

Vittorio Solimene, piano – Dario Piccioni, kontrabasso – Alessio Baldelli, rummut

 

Three for Play on uusi, raikas tulokas italialaisen jazzin kentällä. 2014 muodostetun yhtyeen musiikissa sulautuvat nykyjazzin uusimmat suuntaukset ja perinteen kunnioitus. Trio jazzin mestareiden (Shorter, Metheny, Thielemans) tuotannon ohella yhtyeen pianistin, Italian uudeksi jazzin lapsitähdeksi kutsutun 17-vuotiaan Vittorio Solimenen, sävellyksiä.

 

2. Saint Louis Combo & Voices Section

 

Saint Louis Combo – big bandin energiaa taskukoossa! 12 muusikon muodostama Combo on yksi lahjakkaimmista Saint Louis College of Musicissa syntyneistä yhtyeistä. Helsingin-konsertissa kuullaan Saint Louisin sävellys- ja sovitusopiskelijoiden omia sävellyksiä ja sovituksia mm. Chick Corean, Horace Silverin ja Miles Davisin tuotannosta. Combon kanssa esiintyy kuusihenkinen lauluyhtye Saint Louis Voices Section. Konsertin kapellimestarina toimii mittavan uran pianistina, kapellimestarina ja pedagogina luonut Antonio Solimene, jonka yhteistyökumppaneihin kuuluvat mm. Stephane Grappelli ja Lew Soloff.

 

Kiertue on Saint Louis College of Music of Romen järjestämä ja Italian kulttuuriministeriön tukema. Helsingin ohella konsertteja kuullaan Roomassa, Lontoossa, Barcelonassa, Aalborgissa ja Maastrichtissa.