Iso Kierrätystapahtuman 2009

889
kiertis09_5.jpg
kiertis09_5.jpg

HUOM ARTOVA.FI ETUSIVULTA LÖYTYY VUODEN 2010 Iso Kierrätystapahtuma. Tämä on vuoden 2009 tapahtuman sivu. Arabianranta-Toukola-Vanhakaupunki -kaupunginosayhdistys järjestää koko alueen kattavan Ison Kierrätystapahtuman riemuissaan uudestaan ja kutsuu kaikki alueen taloyhtiöt, talot ja ihmiset kaikkialta kierrättämään sekä katutaiteilijat esiintymään.

Tapahtumien keskellä Arabianmäen puistossa, Hämeentie 144, yhteinen tapahtumapaikka, josta on hyvä lähteä kartan opastamana kiertelemään alueelle levittäytyviä kierrätys- ja taidepajoja, kirpputoreja, kierrätyslavoja ja muita tapahtumia, sekä katsomaan katutaiteilijoita. 
                                                                                     Kartta ja Selitteet Kartta ja Selitteet (2.72 MB)

Tapahtumasta muodostui jo ensimmäisenä vuonna merkittävä, vuosittainen kaupunkikulttuuritapahtuma, jossa luodaan kierrättävää ja ympäristön huomioivaa kaupunkikulttuuria. Paikalla myös sirkusteltta ja paljon katoksia, joten sadekaan ei haittaa.

Tämän sivun sisältö tulee täydentymään tapahtumaan asti. Lopussa on mahdollisuus esittää ideoita tai ilmottautua tapahtumaan kommentoinnin kautta. Laitathan yhteystiedot mikäli olet tulossa esiintymään, järjestämään tai haluat tulla talkooavuksi. Voit myös laittaa sähköpostia osoitteeseen  kaupunginosayhdistys@gmail.com  

Tapahtuman sisältö klo 11-16:

Kaupunginosayhdistyksen järjestämä isompi yhteinen tapahtuma: 

nocturnal20.jpgArabianmäen puistossa nocturnal taideteoksen syleilyssä.
Paikka kartalla

Yhteiseen tapahtumaan on tällä hetkellä tulossa Katutaiteilijoiden esiintymisareena, Kahvila, Tuo&Hae -lmaiskierrätyspiste (kaikki ehjä ja kierrätyskelpoinen käy, myös huonekalut, ei ongelmajätettä), Kierrätyspaja, Kierrätysinfoa, Alueen yhdistysten esittelyä ja Ilmoitustaulujen suunnittelua, Arabian astioiden kierrätyspiste (tuo ehjä Arabian astia ja vaihda se toiseen)…

 

Esiintymisareenanalla mm: Circus Helsinki: Akrobatiaa ja jongleerausta alk. 11:30, Orkestar Strada alk. 14:00, Elävä patsas, Kustaa Vaasa & muuta historiaa, Jääveistos.. katso kuvauksia kommenteista.

Jos sinulla on ideoita tai halua tulla järjestämään yhteistä tapahtumaa, niin laita alhaalta komentti tai postia tästä kaupunginosayhdistys@gmail.com

Flooran jättikirpputori, Syyriankatu 1:
Flooran vanhempaintoimikunta järjestää ison kaikille avoimen lastenvaatteisiin ja leluihin keskittyvän kirpputorin päiväkoti Flooran pihallesekä djembe-rumpurinki lapsille, kasvomaalausta, poniratsastusta, kankaiden (lippujen) maalausta yms. askartelua ja monenlaista syötävää. Voit tulla myymään omat tavarasi ilman ennakkovarausta. Muista ottaa oma myyntialusta mukaan.

Kulttuuri ja asukastalo Kääntöpaikka, Arabianaukio, Intiankatu 1 Klo 11-15:
Kääntöpaikan edessä olevalle Arabian aukiolle tulee taidepajoja, mangaa, musiikia ja syötävää. Kääntöpaikan syksyllä aloittavista toimijoista esittäytyvät sarjakuvakerho ja taide. Kääntöpaikkan sisätiloihin pääsee tutustumaan ensimmäisen kerran.

Tapio Wirkkalan puisto, Arabianranta, Gunnel Nymanin katu, Toini Muonan katu:
Lastenkirjojen kierrätyspiste (Tuo mukanasi Lastenkirja ja vaihda se toiseen). Avoin kirppis, jonne voi ilmoittautua osoitteeseen kaupunginosayhdistys@gmail.com 20 ensimmäistä saa paikan, mukaan mahtuu vielä hyvin. Ota oma myyntialusta mukaan. Tuo&Hae-ilmaiskierrätys (kaikki ehjä ja kierrätyskelpoinen käy, myös huonekalut, ei ongelmajätettä).

MOA09, Koko Taikin kortteli:
TAIK:n lopputyönäyttely levittäytyy Ison Kierrätystapahtuman yhteydessä ympäri Taikin korttelia. Muun muassa Romutaidepaja, kierros romutaidenäyttelyyn ja lukuisia MOA näyttelyitä.

Pop & Jazz Konservatorio, Hämeentie 133, sisäpiha Klo 11-14:
Musiikki aiheinen kirppari, jossa Pop & Jazz Konservatorio kierrättää kaikkea musiikkiin liittyvää. Voit ilmoittautua mukaan myymään tai kierrättämään omaa musiikkiaiheista tavaraasi osoitteeseen info@popjazz.fi    Laita otsikoksi "Kierrätystapahtuma 16.5." Paikka on noin 3 x 1,5m sekä pöytä. Paikkoja on rajoitetusti, toimi siis pian.

Arabianrannan kirjasto, Hämeentie 135 A:
Suuri poistokirjamyynti ja Esinesatutuokio klo 10:30, 11:30 ja 13:30. Yksi satu kestää n. 10-15 minuuttia ja on tarkoitettu päiväkoti-ikäisille. 

Arabia:
1) Vanhojen Arabian astioiden kierrätypöytä Arabianmäenpuistossa. Tuo kierrätettävä astia mukanasi ja vaihda se jonkun muun tuomaan vaihtopöydältä löytyvään toiseen astiaan. 2) Arabian museon uusittuun perusnäyttelyyn vapaa pääsy. 3) Tervetuloa kierrättämään käytetyt pannut, kattilat ja aterimet Iittala outlet Arabia -myymälään. Uusista Hackmanin keitto- ja paistoastioista 20 prosentin alennus. Lue lisää tästä: Arabia ja Hackman

Reilu-luomu koju, Arabianmäenpuiston ja Flooran välissä:
Kasvomaalausta ja maalauksia odottaville juomaa ja naposteltavaa.

Kaironkatu 12:
Lapsiperheen pihakirppis, Lasten pitämä pikku kahvila.

 

hra_ja_rva_strada_pieni.jpgKatutaiteilijat:
Kaduille tulee kaikenlaisia taiteilijoita, tällä hetkellä on tulossa naamioteatteria, katumaalausta, sirkusta, musiikkia… Jos teet kadulla taidetta tai tunnet kaduilla taidetta tekevän, ilmoittaudu tai kerro siitä meille joko kommenttiin tai sähköpostitse  kaupunginosayhdistys@gmail.com     Kadut ovat avoinna kaikille! Toivotamme kaikki katutaiteilijat tervetulleiksi!

Kuvassa Orkestar Strada

Taloyhtiöt:
Taloyhtiöitä on pyydetty hankkimaan siirtolavat pihoilleen ja tarkoitus on, että asukkaat voivat tyhjentää ylimääräisen tavaran lavoille ja kierrättää lavojen kautta. Myös muut osallistujat ovat tervetulleita tekemään löytöjä. Samaan yhteyteen taloyhtiöt voivat pihoillaan järjestää kirpparin, pihatalkoot tai muuta kierrätyksen liittyvää toimintaa. Tarkoitus on vähentää kaatopaikalle päätyvää tavarapaljoutta, jolloin sekä luonto että taloyhtiöt säästävät.
Taloyhtiöjulisteet: taloyht.värillinen taloyht.värillinen (1.07 MB) taloyht.mv taloyht.mv (2.06 MB)
Siirtolavoille lappu: Printtaa Printtaa (192.75 KB)

Monelle pihalle on jo tulossa kierrätyslava, mutta jos talonne ei ole vielä mukana, tai kaipaatte ideoita, neuvoja, lisäinfoa, niin kirjoittakaa kommentti jutun loppuun tai laittakaa postia osoitteseen  kaupunginosayhdistys@gmail.com     Haluatessanne tapahtumanne tai kirpputorin kartalle niin laittakaa viesti samaiseen osoitteeseen toukokuun alkuun mennessä.

Printattavat julisteet: Väri Väri (1.83 MB) MV MV (1.02 MB)
Näitä voit halutessasi levittää vaikkapa työpaikalle/kouluun/tarhaan/kotirappuun/minne vaan. Myös kartta tulee sivuille myöhemmin.

Tapahtumaan järjestämiseen on osallistumassa tähän mennessä: Useita Taloyhtiöiden ja Omakotitalojen asukkaita, Kääntöpaikka, Pienperheyhdistys, Flooran vanhempainyhdistys, Metropolia,  MoA – Masters of Arts, Pop/Jazz Konservatorio, Kustannusosakeyhtiö Avain, Taidekoulu Alfa-Art, Aralis – Arabianrannan kirjasto, Nuorisoasiainkeskus, Helka ry, Kierrätyskeskus, Mstop, Arabia,

Kierrätystä tukemassa ovat: KulttuuriasiainkeskusRavintola Olotila, Ravintola Koskenranta, Kauppakeskus Arabia, Ravintola Helsinge, Dialab, Wash In Arabia. Jos haluat tukea tapahtumaa, ota yhteyttä jannekareinen@yahoo.com     p.045 631 6516 

Kaikki grafiikka: Aino Korpela, vastaava tuottaja: Janne Kareinen, tuottaja: Sanjaana Gavalas

Kierrätetään yhdessä ja rakennetaan alueen yhtenäisyyttä ja mainetta kierrätysystävällisenä. Tervetuloa mukaan!

Kaikki ehdotukset kierrätystapahtumaan ovat toivottavia!

Tässä linkki facebookin tapahtuma-sivulle

kiertis09kartta.jpg