Iso Kierrätystapahtuma lauantaina 17.5.2008

578
kierrjul2copy.png
kierrjul2copy.png

Arabianranta-Toukola-Vanhakaupunki-kaupunginosayhdistys järjestää koko alueen kattavan ison kierrätystapahtuman ja kutsuu kaikki alueen taloyhtiöt ja talot kierrättämään, sekä katutaiteilijat esiintymään. Täältä löytyy ennakkotietoa. Sivu toimii myös tapahtuman suunnitelupohjana.

Alueen keskelle Arabianmäen puistoon, Hämeentien varrelle tulee yhteinen tapahtumapaikka, josta on hyvä lähteä kartan opastamana kiertelemään alueelle levittäytyviä kirpputoreja, kierrätyslavoja ja muita tapahtumia, sekä lukuisia katutaiteilijoita.

Printtaa kartta tästä: Kartta&Selitykset Kartta&selitykset (2.56 MB).

Tapahtumasta on tarkoitus tehdä merkittävä, vuosittainen kaupunkikulttuuritapahtuma, jossa luodaan kierrättävää ja ympäristön huomioivaa kaupunkikulttuuria.

Tämän sivun sisältö tulee täydentymään tapahtumaan asti. Lopussa on mahdollisuus esittää ideoita tai ilmottautua tapahtumaan kommentoinnin kautta. Laitathan yhteystiedot mikäli olet tulossa esiintymään, järjestämään tai haluat tulla talkooavuksi. Voit myös laittaa sähköpostia osoitteeseen kaupunginosayhdistys@gmail.com  

Tapahtuman sisältö:

Kaupunginosayhdistyksen järjestämä isompi yhteinen tapahtuma: 

nocturnal20.jpgArabianmäen puistossa nocturnal taideteoksen syleilyssä 11-14
Paikka kartalla

Yhteiseen tapahtumaan on tällä hetkellä tulossa Kahvila, Esiintyjiä, Tuo&Hae-ilmaiskierrätyspiste (kaikki ehjä ja kierrätyskelpoinen käy), Kierrätyspaja (ota mukaan lasipurkki ja särkyneitä astioita), Kierrätysinfoa, Pyörien merkkausta, Alueen yhdistysten esittelyä..

Yhteisestä tapahtumasta starttaa myös alueen kiertokävely.

Kierrätyskeskus hakee lopuksi kaiken ylijääneen käyttökelpoisen.

Jos sinulla on ideoita yhteiseen tapahtumaan, niin laita alhaalta komentti tai postia tästä kaupunginosayhdistys@gmail.com

Katutaiteilijat:
Kaduille tulee toivon mukaan kaikenlaisia taiteilijoita, tällä hetkellä on tulossa katumaalausta, musiikkia, tanssia, perfomanssi, teatteria, sirkusta. Jos teet kadulla taidetta tai tunnet kaduillakin taidetta tekevän, ilmoittaudu tai kerro siitä meille joko kommenttiin tai sähköpostitse kaupunginosayhdistys@gmail.com   Toiveena on että tapahtumasta muodostuisi todellinen kaupunkikulttuuritapahtuma runsaine katutaiteilijoineen.

Taloyhtiöt:
Taloyhtiöitä on pyydetty hankkimaan siirtolavat pihoilleen ja tarkoitus on, että asukkaat voivat tyhjentää ylimääräisen tavaran lavoille ja kierrättää lavojen kautta. Myös muut osallistujat ovat tervetulleita tekemään löytöjä. Samaan yhteyteen taloyhtiöt voivat pihoillaan järjestää kirpparin, pihatalkoot tai muuta kierrätyksen liittyvää toimintaa. Tarkoitus on vähentää kaatopaikalle päätyvää tavarapaljoutta, jolloin sekä luonto että taloyhtiöt säästävät. Taloyhtiöjulisteet: värillinen A4 värillinen A4 , mustavalkoinen A4 mustavalkoinen A4 Alempaa löytyvät yleiset julisteet.

Monelle pihalle on jo tulossa kierrätyslava, mutta jos talonne ei ole vielä mukana, tai kaipaatte ideoita, neuvoja, lisäinfoa, niin kirjoittakaa kommentti jutun loppuun tai laittakaa postia osoitteseen kaupunginosayhdistys@gmail.com   Haluatessanne tapahtumanne tai kirpputorin kartalle niin laittakaa viesti samaiseen osoitteeseen toukokuun alkuun mennessä.

Omakotitalot:
Omakotitalojen toivoisimme järjestävän pihakirppiksia, taidetta tai muuta kierrätykseen liittyvää toimintaa. Tällä hetkellä Omakotitalot ovat järjestämässä esimerkiksi teema-kirppiksiä ja mahdollisesti kahviloita. Tämä osio tulee täydentymään pikku hiljaa.

Omakotitalolaisia toivotaan lisää organisoimaan ja järjestämään. Tämän osion yhteyshenkilö on Sanna Ala-Ojala. Otathan siis yhteyttä häneen sähköpostitse: sanna.ala-ojala(at)taik.fi   [korvaa (at) merkki @:lla.] Voit myös laittaa ehdotuksia tai yhteystietosi kommenttiin. 

Flooran kirpputori:
Flooran vanhempaintoimikunta järjestää ison kaikille avoimen kirpputorin päiväkoti Flooran pihalle (Syyriankatu 1). Paikkavarauksia otetaan mielellään ennakoon sähköpostitse flooralaiset@wippies.fi Voit kyllä tulla ilmottautumattakin. Ota oma myyntialusta mukaan.

Yhteispiha 2 klo 12-15:
Päiväkoti Loiskeen vanhempaintoimikunta järjestää yhteispiha2:lla (Gunnel Nymanin katu 5) Kaikille avoimen kirpputorin, Tuo&Hae pisteen sekä kahvitusta. Kirpparille mielellään ennakkoilmottautuminen sähköpostitse heidi.harjunpaa@arabianranta.com Voit tosin tulla ilmottautumattakin. Ota oma myyntialusta mukaan. Pihalla on myös Omatoimigrillit kuumana (ota omat grillattavat mukaan).

MoA08:
Romutaidepaja kello 12-15 (lisää kommenteissa) ja kierros romutaidenäyttelyyn, sekä kierros MoA:n näyttelyyn.

Alfa-Art:
Kenkien tuunausta Taideoppilaitos Alfa-Artissa (Hämeentie 157), samalla myös taidenäyttely. (lisää kommenteissa)

Avain klo 11-16:
Avain Kustantamolla (Toini Muonan katu 3a) avoimet ovet ja kierrätä kirja tapahtuma (lisää kommenteissa) Samalla voit ilmottautua Laatupiiriin – Kaupunginosayhdistyksen ja Avaimen perustettavaan lukupiiriin.
 

Printattavat tapahtumajulisteet:  värillinen A3 värillinen A3, värillinen A4 värillinen A4, mustavalko A4 mustavalko A4 
Näitä voit halutessasi levittää vaikkapa työpaikalle/kouluun/tarhaan/kotirappuun/minne vaan. Kartta tulee tähän myöhemmin.

Tapahtumaan järjestämiseen on osallistumassa tähän mennessä: Useita Taloyhtiöiden ja Omakotitalojen asukkaita, Kierrätyskeskus, Pienperheyhdistys, Partiolippukunta Toimen Tytöt, Taidetalo Bokvillan, Vaihtorinki HKI, Flooran, Loiskeen ja Arabian peruskoulun vanhempainyhdistykset, Stadia, MoA – Masters of Arts, Kustannusosakeyhtiö Avain, Taidekoulu Alfa-Art, Iittala Group, Aralis/ Arabianrannan kirjasto,

Kierrätystä tukemassa ovat: Art and Desing City Helsinki Oy, Ravintola Olotila, Ravintola Helsinge, Kierrätyskeskus. Jos haluat tukea tapahtumaa, ota yhteyttä jannekareinen@yahoo.com   045 631 6516 

Kierrätetään yhdessä ja rakennetaan alueen yhtenäisyyttä ja mainetta kierrätysystävällisenä. Tervetuloa mukaan!

Kaikki ehdotukset kierrätystapahtumaan ovat toivottavia!