Iso Kierrätystapahtuma 2010

835
logo_pikku.jpg
logo_pikku.jpg

HUOM: Vuoden 2011 Iso Kierrätystapahtuma löytyy vasemmasta navista!

Helsingin suurin alueellinen kierrätys- ja katutaidetapahtuma valtaa riemullisesti jälleen Arabianrannan, Toukolan ja Vanhakaupungin 15.5. klo 11-16. Kutsumme sinut mukaan!

Tapahtumien keskellä Arabianmäen puistossa, Hämeentie 144 on yhteinen isompi tapahtumapaikka, josta on hyvä lähteä kartan opastamana kiertelemään alueelle levittäytyviä Tuo & Hae -ilmaiskierrätyspisteitä, dyykkauslavoja, lukuisia kirppareita, kahviloita, kierrätys- ja taidepajoja, teatteria, musiikkia… Puistosta lähtee myös Katutaidekatu.
 Printtaa tästä Kartta & Selosteet (589.48 KB)

Tapahtumasta on muodostunut merkittävä, vuosittainen kaupunkikulttuuritapahtuma, jossa luodaan kierrättävää ja ympäristön huomioivaa kaupunkikulttuuria. Tapahtuma on jo nyt isoin alueelinen kierrätystapahtuma ja haluamme tehdä siitä myös suomen isoimman katutaidetapahtuma. Tämä on myös avoin kutsu katutaiteilijoille. Paikalla on myös sirkusteltta ja paljon katoksia, joten sadekaan ei haittaa.

Tämän sivun sisältö tulee täydentymään tapahtumaan asti. Lopussa on mahdollisuus esittää ideoita tai ilmottautua tapahtumaan kommentoinnin kautta. Laitathan yhteystiedot mikäli olet tulossa esiintymään, järjestämään tai haluat tulla talkooavuksi. Voit myös laittaa sähköpostia osoitteeseen kaupunginosayhdistys@gmail.com 

Tapahtuman sisältö klo 11-16:
Kaupunginosayhdistyksen järjestämä isompi yhteinen tapahtuma:

nocturnal20.jpgArabianmäen puistossa nocturnal taideteoksen syleilyssä.Paikka kartalla

Yhteiseen tapahtumaan on tällä hetkellä tulossa Katutaiteilijoiden esiintymisareena, Kahvila, Tuo&Hae -lmaiskierrätyspiste (kaikki ehjä ja kierrätyskelpoinen käy, myös huonekalut, ei ongelmajätettä), Rintanappipaja, BookCrossausta, Romutaidepaja, kierrätysinfo, alueen toimijoiden esittelyä.. (katso pajoista lisää lopun kommenteista).

 

Kulttuuri ja asukastalo Kääntöpaikka, Intiankatu 1 Klo 11-16:
Uusiotori, Pehmoeläinpaja, Käsityöpaja, Valokuvanäyttely, Soppakahvila, Avoimet ovet ja Kääntöpaikan edessä Arabian aukiolla omatoimikirppis, jonne voit tulla suoraan, tai ilmoittautua tästä: kaantopaikka@gmail.com Ota oma alusta mukaan.

KatuTaideKatu:
elava_patsasmia_silvennoinen.jpg
Arabianmäen puistosta Kääntöpaikalle johtavan puistokadulle toivotaan paljon katutaiteilijoita. Iso Kierrätystapahtuma keräsi viime vuonna noin 3000 kävijää ja tänä vuonna toivotaan paikalle entistä enemmän myös katutaiteilijoita. Jos teet kadulla taidetta tai tunnet kaduilla taidetta tekevän, ilmoittaudu tai kerro siitä meille joko kommenttiin tai tänne: kaupunginosayhdistys@gmail.com
Kadut ovat avoinna kaikille! Toivotamme kaikki katutaiteilijat tervetulleiksi! Printattaa tästä kutsuflyeri katutaiteilijoille ja jakele jokaiselle näkemälläsi katutaiteilijalle:  katutaideflyeri (40.76 KB)


Tapio Wirkkalan puisto,
Gunnel Nymanin kadun ja Toini Muonan kadun välissä:
Tuo&Hae-ilmaiskierrätys (kaikki ehjä ja kierrätyskelpoinen käy, myös huonekalut, ei ongelmajätettä), Lastenkirjojen kierrätyspiste (tuo mukanasi lastenkirja ja vaihda se toiseen) ja Avoin kirppis, jonne voi ilmoittautua osoitteeseen kaupunginosayhdistys@gmail.com tai tulla vaan paikalle. Ota oma alusta mukaan. Myös Avain kustantamon kirjakauppa on auki.

Arabianrannan kirjasto, Hämeentie 135 A
Pienimuotoinen Susanna Aution kierrätystaidenäyttely kirjanorsut vitriineissä ja poistokirjamyynti.  

Toukolan omakotitalot (Lisäinfo alhaalta kommenteista)
Lukuisia pihakirppiksiä, esityksia ja naposteltavaa. Lista kirppiksistä, perässä maininta mikäli muuta kuin kirppis: Arabian Huvilat; Damaskuksentie 5, 6 & 7; Jaavantie 15; Intiankatu 6 puutarhakahvila (ehkä myös lastenvaatekirppis); Kaironkatu 4, 12 & 18; Kongontie 13; Koreankatu 4; Siamintie 4 & 10 B; Siamintien kallio djembe-rumpupiiri…

Jos haluat mukaan niin laita tiedot osoitteeseen: kaupunginosayhdistys@gmail.com Rakennustarvikekirppiksen tai kierrätyksen järjestäminen olisi erityisen mukavaa. Voit myös järjestää pihalle esityksiä tai musiikkia.
Tunnari portinpieleen:  Logo (1.33 MB)

Taloyhtiöt:
Taloyhtiöitä on pyydetty hankkimaan siirtolavat pihoilleen ja tarkoitus on, että asukkaat voivat tyhjentää ylimääräisen tavaran lavoille ja kierrättää lavojen kautta. Myös muut osallistujat ovat tervetulleita tekemään löytöjä. Samaan yhteyteen taloyhtiöt voivat pihoillaan järjestää kirpparin, pihatalkoot tai muuta kierrätyksen liittyvää toimintaa. Tarkoitus on vähentää kaatopaikalle päätyvää tavarapaljoutta, jolloin sekä luonto että taloyhtiöt säästävät.
Kierrätysohjeet siirtolavalle:  Lappu lavalle (54.56 KB),
Taloyhtiöjuliste:  Taloyhtiö (316.83 KB) 

Monelle pihalle on jo tulossa kierrätyslava, mutta jos talonne ei ole vielä mukana, tai kaipaatte ideoita, neuvoja tai lisäinfoa, niin kirjoittakaa kommentti jutun loppuun tai laittakaa postia osoitteseen kaupunginosayhdistys@gmail.com


Printattavat tapahtumajulisteet
 Väri A3 (1.09 MB),  Mustavalko A4 (1.01 MB) levitäthän julisteita kaikkiin sopiviin paikkoihin, vaikkapa työpaikalle/ kouluun/ tarhaan/ kotirappuun/ minne vaan. Kartta tulee sivuille myöhemmin.
Printattava julistepohjan johon voi täydentää omat tapahtumat: Julistepohja MV (315.33 KB)

Pääjärjestäjä Arabianranta-Toukola-Vanhakaupunki -kaupunginosayhdistys lukuisan muun alueen toimijan kanssa kutsuu ihmiset koko alueen kattavaan Isoon Kierrätystapahtumaan riemuissaan ja kutsuu myös kaikki alueen taloyhtiöt, talot ja ihmiset kierrättämään sekä katutaiteilijat esiintymään.

Tapahtumaan järjestämiseen on osallistumassa tähän mennessä: Useita Taloyhtiöiden ja Omakotitalojen asukkaita, Kääntöpaikka, Pienperheyhdistys, Metropolia/Urbaani luovuus, Vanhankaupungin kesäteatteri, Arcada, Leikipuisto Arabia, Arabian ja Koskelan nuorisotalot, Arabian vihreät, Kustannusosakeyhtiö Avain, Kolmas Kerros, Arabianrannan kirjasto, HSY, Kierrätyskeskus, BookCrossing, Helsky, Arabia, Taidekoulu Maa

Tapahtumaa tukemassa: Ravintola Olotila, Ravintola Helsinge, Ravintola Koskenranta ja Kauppakeskus Arabia.  Jos haluat sponssata tai muuten tukea tapahtumaa, ota yhteyttä tapahtuman tuottajaan: jannekareinen@yahoo.com  p.045 631 6516

Kaikki grafiikka: Aino Korpela, vastaava tuottaja: Janne Kareinen

Kierrätetään yhdessä ja rakennetaan alueen yhtenäisyyttä ja mainetta kierrätyksen ja katutaiteen mekkana. Tervetuloa mukaan!

Täältä löytyy facebookin tapahtumasivu
Ja täältä löytyy kuvia viime vuoden tapahtumasta. Hyvää fiilistetelyä ja tervetuloa!

Kaikki ehdotukset kierrätystapahtumaan ovat toivottavia!