Ilmoittautuminen kaupunkiviljelijäksi ke 22.5. klo 12: jaossa 4 laatikkoparia

372
kaupunkiviljelya

Arabianrannassa, Muotoilijankadun ja Arabiankadun kulmassa sijaitsevalle Helsingin kaupungin omistamalla tyhjällä tontilla on keväällä ja kesällä 2011 rakennettu puisto, jossa on hyötykasveja sekä n. 2m2 -kokoisia viljelylaatikkopareja.

Viljelijän kausimaksu 15 euroa sisältää kaksi viljelylaatikkoa, joiden yhteispinta-ala on n. 2m2. Viljelylaatikot toimitetaan palstalle toukokuun aikana. Lasku osallistumisesta toimitetaan sähköpostitse.

Lisätietoja viljelystä voi kysyä osoitteesta kaupunkiviljely.arabianranta@gmail.com

Viljelijäksi ilmoittautuminen tapahtuu artova.fi -etusivulla 22.5. klo 12. Viljelijäksi voi ilmoittautua ainoastaan sivujen kautta. ei esim. sähköpostitse. Jaossa on paikka neljälle viljelijälle.

 

Puiston suunnitteli ryhmä AALTO-yliopiston Taideteollisen korkeakoulun ympäristötaiteen opiskelijoita ja se rakennettiin osin viljelijöiden talkoovoimin. Tämä Aalto City Garden on ensimmäinen osa Syötävä Arabianranta -projektia.

Helsinkin kaupunki on luvannut tontin alustavasti viljely- ja puistokäyttöön tulevaksi viideksi vuodeksi. Kaupunginosayhdistys on tehnyt tontista vuokrasopimuksen Helsingin kaupungin kanssa ja vuokraa viljelylaatikot edelleen asukkaille. Vuokrasopimuksen tekevä viljelijä sitoutuu noudattamaan Helsingin kaupungin vuokrasopimusehtoja ja pitämään osaltaan huolta puiston siisteydestä ja sinne  istutetuista kasveista.

Palsta-asioita hoitaa kaupunginosayhdistyksen asettama kaupunkiviljelytoimikunta, jonka muodostavat puheenjohtaja Anna Oksanen, Christian Sanneman, Sini Manninen sekä Noora Huumo. Palstatoimikunnan tavoitat sähköpostitse osoitteesta kaupunkiviljely.arabianranta@gmail.com

Kesäksi 2012 mahtuu yhdeksän uutta viljelijää mukaan nykyisten lisäksi. Ensimmäisen kesän liittymismaksu/vuokra on 50 euroa. Maksu kattaa viljelylaatikoiksi hankittavat kuormalavakaulukset, veden ja mullan viljelylaatikkoihin.