Ilmainen meditaatio/jooga tiistaisin Kääntöpaikalla

329

Ilmainen meditaatio/jooga tiistaisin 23.4 – 21.5 klo 20-21.30 Kääntöpaikalla

1. Se on helppoa. – Sinun ei tarvitse viettää vuosikausia asuen erakkona vuorilla saavuttaaksesi valaistumisen eikä luopua mistään tai viettää viikkoja hiljaisuudessa. Sinun ei tarvitse opetella mantroja, käyttää erikoisia vaatteita tai edes yrittää tyhjentää mieltäsi. Meditaatio yksinkertaisesti tapahtuu itsestään, ja sen oppiminen on helppoa. Kun vain jatkat päivittäisiä kymmenen minuutin meditaatiohetkiä, sinun on mahdollista saavuttaa syvä ja rauhallinen meditaatio.

2. Se on ilmaista.- Meditaatiosta ei tarvitse maksaa. Sahaja Joogan opetus on aina ilmaista, sillä toiminnan periaatteena on se, että henkisyys kuuluu kaikille. Materiaalien ja toimintapaikkojen kustannukset katetaan vakiintuneiden harrastajien vapaaehtoisilla maksuilla.

Lisäksi kursseihin osallistuminen on vapaata, eikä mukana oloa haittaa, jos opetukseen ei pääse osallistumaan säännöllisesti joka viikko.

3. Se toimii.

Meditaation ansiosta voit tuntea itsesi rentoutuneeksi ja kokea syvää levollisuutta. Pystyt tuntemaan energiakeskusten eli chakrojen tilan. Sahaja Joogassa oppimiesi meditaatiotekniikoiden avulla ymmärrät omien chakrojesi värähtelyt. Kohdatessasi ongelmia hyvinvoinnissasi, voit meditoida ja käyttää Sahaja Joogan tekniikoita chakrojesi puhdistamiseen, minkä seurauksena vointisi paranee.

4. Se on yleismaailmallista.

Sahaja Joogassa tiedostetaan kaikki suuret uskonnot ja niiden ydinopetukset, ja niitä kunnioitetaan. Kenenkään henkinen tie ei ole oikea tai väärä. Meditaation avulla pystyt helpommin tulkitsemaan ja ymmärtämään suurten opettajien, kuten Lao Tsen, Buddhan, Mohammedin tai Sokrateksen opetuksia.

5. Sinä olet oma pomosi.

Sinä voit meditoida ja tehdä itsetutkiskelua omaan tahtiisi. Sinun ei tarvitse yrittää pysytellä muiden mukana tai tehdä asioita, joita tehdessä et tunne oloasi mukavaksi. Olet oma opettajasi, oma gurusi, oma mestarisi. Sahaja Joogan meditaatiotekniikka voimaannuttaa niin, että voit auttaa itse itseäsi, eikä sinun tarvitse olla riippuvainen toisista. Toki Sahaja Jooga – kursseilla on ihmisiä, jotka voivat opettaa sinulle meditaatiota ja sen tekniikoita. Silti kaikki, mitä tarvitset, on perimmiltään sisään rakennettuna sinussa itsessäsi.

6. Se on maailmanlaajuista

Sahaja Joogaa harjoitetaan kaikkialla maailmassa. Matkustatpa melkein minne tahansa, voit löytää Sahaja Jooga -kurssin, jolle osallistua. Missä tahansa siis oletkin, voit tavata muita Sahaja Joogan harjoittajia ja nauttia kollektiivisesta meditaatiosta. Meditoiminen muiden kanssa on usein syvempi ja voimakkaampi kokemus kuin yksin meditoiminen.

7. Sitä voi harjoittaa missä tahansa.

Et tarvitse erityisiä varusteita meditoimiseen: ei joogamattoja, ei erityisiä juomia, vaatetusta tai kirjoja. Voit meditoida missä tahansa – hiljaisessa huoneessa tai meluisassa bussissa tai vaikkapa luonnossa. Ajatukseton tietoisuus on mahdollista saavuttaa, jos meditoit päivittäin – huolimatta

siitä, millaiset olosuhteet ja tilanteet ovat.

8. Siinä on järkeä.

Voit huomata, että meditaatio tuo mielekkyyden tunnetta elämään ja Sahaja Joogan opetuksissa on paljon tervettä järkeä. Vaikka jotkut esille tulevat asiat, kuten chakrat ja niiden ominaisuudet, eivät olisikaan sinulle ennestään tuttuja, meditaation harjoittamisen myötä niiden luontevuus jokapäiväisessä elämässä tulee ilmi.

9. Kaikenlaiset ihmiset meditoivat. Aloitettaessa uusi harrastus tai liityttäessä uuteen ryhmään, saatetaan huomata, että ryhmään kuuluu juuri tietynlaisia ihmisiä. Joissain ryhmissä on nuoria ja joissain vanhempia ihmisiä, joissakin taas voi olla tietyn yhteiskuntaluokan edustajia tai ihmisiä, jotka asuvat tietyissä kaupunginosissa.

Sahaja Joogassa on mukana kaikenlaisia ihmisiä eri elämänaloilta – miehiä ja naisia, nuoria ja vanhoja, kaiken kokoisia ja värisiä – ihmisiä, joilla on erilaisia kiinnostuksenkohteita ja vakaumuksia. Sinun ei tarvitse olla juuri tietynlainen henkilö voidaksesi harrastaa meditaatiota, vaan meditointi antaa jokaiselle jotakin.

10. Sinä voit hyvin.

Voit huomata, että meditaatio auttaa sinua voimaan paremmin. Ei ole suurta merkitystä, pystytkö pääsemään erityisen syvään meditaation vai et, sillä pienikin hetki tasapainottaa. Myös perheesi ja ystäväsi pääsevät nauttimaan meditaatiosi tuomista myönteisistä vaikutuksista.

Huom. kurssin vetäjät puhuvat suomea ja englantia/espanjaa!

Lisätiedot www.freemeditation.com