Hyvä olo tulee tasapainosta

356

Syksy on koiranomistaja Sari Raution mielestä lähes kaikin puolin mukavaa aikaa. – Sade ja kura tietysti vähän ärsyttävät, ulkoilusta on syksyllä paljon enemmän vaivaa, 8-vuotiaan Max-pojan ja 4-vuotiaan Ilo-koiran "äiti" tuskailee. Sari ulkoiluttaa Ilo-koiraa kolmasti päivässä Arabianrannassa. – Koirapuistoahan tänne kovasti odotellaan, hän huomauttaa omasta ja tuntemiensa muidenkin koiraihmisten puolesta.

”Pidän valtavasti syksyn väreistä ja kirpeästä ulkoilmasta, ja rakastan sienestämistä”, Sari kertoo. Tänä syksynä Sari on kerännyt muun muassa suppilovahveroita, kanttarelleja ja rouskuja. ”Aivan mahtava sienivuosi”, Sari kehuu ja tunnustautuu samalla erinomaiseksi kokiksi. ”Olen ensimmäiseltä koulutukseltani ravintolakokki”, hän nauraa.

Hyvän olon reseptit ovat Sarin mielestä hyvin yksinkertaisia mutta sitäkin tärkeämpiä. Sari työskentelee kansainvälisessä konsernissa. Työ on menevää ja vaatii paljon edustamista ja matkusteluakin. ”Koti ja kotonaolo ovat parasta”, hän hehkuttaa. ”Lenkki koiran kanssa, sauna, pizza ja lasi viiniä – se on taivas”, Sari huokaa kuin ainakin perjantain kunniaksi.

Syvällisempää ja pitkäaikaista hyvää oloa tuottavat Sarin mukaan mm. hyvät ystävät. ”Ja yleensä kaikenlainen tasapaino omassa elämässä”, Sari pohdiskelee.

Musiikkia melankoliaa vastaan

”Kurakeli on syksyssä ikävintä”, tuumaa syyslomaa viettelevä Markus Kemppi. Myös pitkät koulupäivät ja etenkin bussimatkat kouluun ja takaisin rassaavat nuorta miestä. ”Joskus tulee tilanteita, että yritän mennä bussiin ja toiset eivät huomaa sitä. Kerran jopa kaaduin”, Markus kertoo kokemuksistaan. Toinen kirjaimellinen ikävän aihe on se, ettäArabianrannan Käpytikka-talossa asustavan Markuksen tyttöystävä Emma asuu Laajasalossa asti. ”Sydänsuruista en kuitenkaan kärsi, en ole eronnut vaan minulla on onneksi tyttöystävä”, Markus toteaa.

Syksyistä melankoliaa vastaan Markus taistelee musiikin avulla. ”Soitan pianoa hyvin ja laulan mielelläni kotikaraokea. Harrastan myös itämaista tanssia”, Markus kertoo. Markuksen mielimusiikkia on Juice Leskisen tuotanto, sitä hän myös itse mielelläänlaulaa. ”Juicen musiikin melodia, rytmi ja sanat ovat minulle kuin terapiaa”, hän pohtii. Vapaa-ajallaan aktiivinen Markus viettää aikaamyös naapurien kanssa. ”Meitä asuu 20 nuorta samassa talossa, tutustuin kaikkiinhuhtikuussa 2009 järjestetyssä muuttovalmennuksessa.”Muuttovalmennus olikin Markuksen mielestäjuuri tämän vuoksi aivan erinomainen idea.

Pitkän tähtäimen suunnitelmistaan Markus kertoo, että hän opiskelee parhaillaan unelma-ammattiinsa. ”Opiskelenruoanlaittoa. Erityisesti jälkiruokien teko kiinnostaa”, hän kertoo. Markuksen lempijälkiruuat ovat mansikkarahka ja jäätelö. ”Ne aion opetella”, hän vakuuttaa. Markushaaveilee lisäksikesäisistä kirkkohäistä ja yhteen muuttamisesta Emman kanssa, joskus tulevaisuudessa.