TÄNÄÄN: House Rent Party 17-21

225
houserentparty

Tanssi koti kodittomille! Authentic Jazz Dance Finland ry järjestää Ravintolapäivänä 17.11.2012 hyväntekeväisyystanssiaiset, joiden tuotto lahjoitetaan asunnottomien hyväksi. House Rent Party järjestetään Kääntöpaikalla (Intiankatu 1, Helsinki) kello 17–21.

”House rent party” eli talonvuokrabileet olivat keino ratkaista vuokranmaksuongelma 1920–30-lukujen Harlemissa, New Yorkissa. Kun vuokraa ei ole varaa maksaa, kutsutaan bändi soittamaan, raivataan olohuoneeseen tilaa tanssimiselle ja pannaan padat porisemaan keittiössä.

Tarjoilujen, musiikin, tanssin ja yhdessäolon yhdistelmällä monet taloudellisessa ahdingossa elävät harlemlaiset saivat ansaittua tarvitsemansa vuokrarahat. Me lahjoitamme kaikki swingtanssijuhliemme tulot heille, joilla ei Suomessa tänä päivänä ole varaa maksaa vuokraa, eli asunnottomille.

Kuten Harlemissa, myös meidän juhlissamme soivat jazz, swing ja blues. Tanssilattialla voi kokeilla aikakauden muotitansseja charlestonia, lindy hopia ja Big Applea. Näistä tansseista nähdään illan mittaan myös tanssiesityksiä.

Ohjelmassamme on vapaata tanssimista, svengaavaa musiikkia sekä huikeita tanssiesityksiä. Myytävänä on pientä suolaista, kuppikakkuja Cupcake Goddessilta, Théhuoneen hurmaavaa teetä ja Helsingin kahvipaahtimon aromaattista kahvia. Tilaisuus on maksuton.

Swingtanssijuhliemme tuotot lahjoitetaan Vailla Vakinaista Asuntoa ry:lle.