Hopeanuoli-sarjakuvan tekijän Yoshihiro Takahashin luento

808

Sangatsu Manga ja Sarjakuvakeskus järjestävät japanilaisen sarjakuvapiirtäjä Yoshihiro Takahashin luentotilaisuuden perjantaina 2.9. klo 11–13 Heltechin AV-viestinnän koulutuspisteen tiloissa Arabiassa. Suomen tämän hetken myydyimmän mangan Hopeanuolen tekijä päättää maavierailunsa kunniavieraana roolipeli- ja animetapahtuma Tracon VI:ssa, joka järjestetään Tampere-talossa 3.–4.9. 

Takahashi on yksi tunnetuimmista japanilaisista tekijöistä suomalaisten anime- ja manga-harrastajien keskuudessa. Karhukoira Hopeanuolen seikkailuilla jatko-osineen on maassa oma uskollinen fanikuntansa, mutta ilmiö on laajempi. Lähes jokainen 18–25-vuotias on vähintään kuullut Hopeanuolesta eli Ginga Nagareboshi Gin -animaatiosarjasta, joka pohjautuu Takahashin samannimiseen mangaan ja joka julkaistiin Suomessa ensimmäisen kerran 1980-

luvun lopulla lyhennettynä versiona.

Alkuperäistä animaatiota sekä sen jatkosarjaa Weediä on myyty yli 200 000 dvd-levyä. Hopeanuoli-mangaa julkaisee suomeksi Punainen Jättiläinen, yksi Kustannusosakeyhtiö Tammen mangaan erikoistuneista kustannuslinjoista.

Ajankohta ja sijainti:

Perjantai 2.9.2011 klo 11–13

Heltechin Käpylän koulutusyksikkö, AV-viestinnän auditorio

Muotoilijankatu 3, Arabianranta

Kulkuohjeita:

Heltechin AV-viestinnän tilat sijaitsevat Arabianrannassa Taideteollisen korkeakoulun ja Arabiakeskuksen vieressä. Keskustasta tultaessa käännytään Hämeentieltä oikealle heti Sarjakuvakeskuksen jälkeen Muotoilijankadulle. Paikalle pääsee mm. raitiovaunuilla 6 ja 8 sekä bussilla 506.

Järjestäjistä:

Sangatsu Manga ( http://www.sangatsumanga.fi/ ) on toinen Tammen alaisuudessa toimiva mangan kustannuslinja. Vuonna 2003 Sangatsusta tuli Dragon Ball -sarjan myötä Suomen ensimmäinen mangaa lehtipisteiden kautta levittänyt kustantaja.

Sarjakuvakeskus ( http://sarjakuvakeskus.fi/ ) on keväällä 2008 Helsinkiin perustettu sarjakuva-alan monitoimikeskus, jossa toimivat Suomen sarjakuvaseura ry, Suomalainen sarjakuva 100 vuotta -projekti, sarjakuvakauppa, opetustilat, galleria sekä kahvio. Keskuksella järjestetään muun muassa alan kursseja aikuisille ja lapsille. Yhteistyö Helsingin sarjakuvafestivaalien ja muiden koti- ja ulkomaisten sarjakuva-alan tapahtumien kanssa on toiminnan tärkeä osa.