Helsingin oma sanataidekoulu aloittaa toimintansa

531

Helsingin sanataidekoulu ry
21.1.2015
Tiedote
Julkaisuvapaa heti

Helsingin oma sanataidekoulu aloittaa toimintansa

Helsinki on saanut tammikuussa 2015 oman sanataidekoulunsa, kun Helsingin sanataidekoulu ry:n toiminta on käynnistynyt. Yhdistys on vuoden alusta lähtien järjestänyt sanataidetyöpajoja Arabian peruskoulun oppilaille. Työpajat huipentuvat tiistaina 27.1., kun 4B-luokan tuottama sanataidelehti julkistetaan Helsingin kaupungintalon Virka Galleriassa osana Pro Lastenkirjallisuus ry:n Tarinoiden puisto -näyttelyä. Samana päivänä sanataidekoulu järjestää Virka Galleriassa vapaan Mitä on sanataide? -keskustelutilaisuuden.

Työpajat ja keskustelutilaisuus ennakoivat syksyllä Arabian alueen kulttuuri- ja asukastalo Bokvillanissa alkavaa sanataiteen opetusta. Ensimmäisenä sanataideopetuksen piiriin pääsevät 9-12-vuotiaat. Pidemmän aikavälin tavoitteena on vaiheittain tarjota sanataiteen harrastusmahdollisuuksia lapsille ja nuorille eri puolilla Helsinkiä.

Sanataidekoulun toimintaa ovat toteuttamassa kirjallisen ilmaisun ammattilaisten monimuotoinen porukka, johon kuuluu niin yliopisto-opiskelijoita kuin äidinkielen ja kirjallisuuden opettajia ja sanataiteilijoita. ”Haluamme juurruttaa sanataiteen eläväksi osaksi helsinkiläistä taidekasvatuksen kenttää”, kertoo yksi yhdistyksen perustajista, maailmanpolitiikan opiskelija Tuure-Eerik Niemi. ”Sanataidekoulu saattaa yhteen eri taustoista tulevia kirjallisuuden harrastajia, mutta tuo myös sanataidetta tunnetuksi eri ikäryhmien keskuudessa.”

Arabian peruskoulun 4B-luokan Tarinoiden puisto -lehden julkistustilaisuus Tarinoiden puisto -näyttelyssä ti 27.1. klo 9.
Mitä on sanataide? -keskustelutilaisuus Virka Galleriassa ti 27.1. klo 17.
Tarinoiden puisto -näyttely / Virka Galleria, Helsingin kaupungintalo, Sofiankatu 1

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Ada-Maaria Hyvärinen, ada.hyvarinen@helsinki.fi, 0400 249 806
Varapuheenjohtaja Kaisa Lange, kaisalange@gmail.com, 041 446 8111