Helsingin kirjamessut 23- 26.10

319
image002.jpg
image002.jpg

Helsingin kirjamessut avaavat ovensa torstaina 23.10.2008. Neljän päivän ajan Helsingin Messukeskus täyttyy tähdistä ja tarinoista. Messualueen 13 ohjelmapisteessä jaetaan kokemuksia, kerrotaan kuulumisia ja keskustellaan ajankohtaisista ilmiöistä, menneisyyden merkityksestä ja tulevaisuudesta. Kirjanystävät kohtaavat kirjailijoita osastoilla, käytävillä ja lavoilla. Kirjamessut ovat täynnä tarinoita.

Aralis kirjastokeskus on mukana Helsingin kirjamessuilla. Aralis- kirjastokeskuksen yhteistyökumppaneina messuilla ovat Art and Design City Helsinki Oy, Taidteollisen korkeakoulun julkaisupalvelut, Arcada ja Pop & Jazz Konservatorio. 

Osastollamme voi tutustua  Arabianrannan alueen kirjailijoihin ja tieteentekijöihin. Arcadan media-alan opiskelijat ovat tehneet videomuotokuvat seuraavista kirjailijoista: Raija Oranen, Juha Itkonen, Leila Simonen, Severi Parko, Maija Pellonpää-Forss ja Veli-Matti Halkosalmi.

Järjestämme myös lavaohjelmaa. Lauantaina 25.10.2008 klo 17.-17.30 Helsingin Kaupunginosayhdistysten Liiton toiminnanjohtaja Pirjo Tulikukka haastattelee apulaiskaupunginjohtaja Tuula Haataista Eino Leino- lavalla. Haastattelun otsikkona on "Unelmieni keskustakirjasto". Toimiva ja vetovoimainen pääkaupunki on osa koko maan menestysvisiota. Mikä on kirjaston rooli tässä kokonaisuudessa.

Sunnuntaina 26.10.2008 klo 17.-17.30 taiteen tohtori Marjo Räsänen kertoo Eino Leino- lavalla kuvataiteesta kulttuurikasvatuksena. Kuvat yhdistävät menneisyyttä ja nykyisyyttä. Ne auttavat meitä ymärtämään itseämme ja muita.

Aralis- kirjastokeskukseen kuuluu neljä eri kirjastoa: Taideteollisen korkeakoulun kirjasto, Arabianrannan kirjasto, Pop & Jazz Konservatorion kirjasto ja Metropolian kulttuurialojen kirjastopalvelut.

Osastomme numero 6r49. Osasto sijaitsee hallin pääväylän, Kirjabulevardin, päässä. Tervetuloa!