TANSSI, PERFORMANSSI JA SIRKUS

777
IMG 4788

ISO TANSSILAVA

12.00 Komba

Future Battle at Street Festival

Kuvittele tanssin, kontakti-improvisaation, interaktiivisen liikemeditaation ja väkivallattoman taistelulajin yhdistelmä. Kuvittele fyysinen mobiilipeli, jota voi pelata kenen kanssa tahansa, missä ja milloin tahansa. Kuvittele Komba.

Komba on Suomessa kehitetty peli, jonka tavoitteena on flow-tilaksi kutsutun ilmiön tuottaminen kahden tai useamman pelaajan välille. Pelin oppiminen tapahtuu minuuteissa ja sitä voidaan pelata turvallisesti massatapahtumissa, tanssilattioilla tai olohuoneissa ilman aiempaa kokemusta. Laji soveltuu sosiaalisen interaktion ja kohtaamisten laadun kehittämiseen organisaatioissa, työympäristöissä ja tapahtumissa. Come out and Play. <3

Näe Komba myös nurmialueella klo 12.15-13.00!

12.15 Friskis & Svettis

Tanssin riemua!Friskis&Svettis-seuran tanssiryhmä koostuu iloisesta joukosta vapaaehtoisia tanssijoita. Tanssiesitys sisältää runsaasti fiilistä ja cooleja askeleita koukuttavan musiikin tahdissa. Tärkeintä ei ole virheetön suoritus, vaan tunne ja yhdessä jaettu ilo!

Friskis&Svettis on vapaaehtoisvoimin toimiva liikuntaseura. Haluamme tuottaa liikunnan iloa mahdollisimman monelle ja tarjota iloisen ja positiivisen kohtaamis- ja liikuntapaikan ikään, sukupuoleen, kuntoon tai muuhun seikkaan katsomatta. Liikuntatarjontaa yli 40 tuntia viikossa: Jumppaa, juoksua, joogaa, tanssia, voimaa, flexiä ja kaikkea muuta kivaa. Seuralla on oma sali Arabianrannassa.

Helppo aloittaa, vaikea lopettaa.

 

12.45 Pukinmäen sirkuskoulu

13.15 Voimiseluseura Elise

Voimistelu- ja urheiluseura Elise tarjoaa lapsille ja nuorille mahdollisuuden harrastaa voimisteluliikuntaa monipuolisesti alkeista aina kilpalajien huippuryhmiin saakka. Vuoden 2017 aikana seurassamme liikkui yhteensä lähes 1000 lasta, nuorta ja aikuista rytmisen voimistelun, joukkuevoimistelun, akrobatiavoimistelun, Rope Skippingin ja tanssillisen voimistelun parissa. Arabian katufestivaaleilla voit tutustua rytmiseen voimisteluun ja joukkuevoimisteluun Elisen lasten valmennusryhmien iloisissa esityksissä. Aurinkoiset voimistelijamme tuovat energiaa Arabiaan – tulethan seuraamaan esityksiä!

Tervetuloa piipahtamaan myös Elisen välinekokeilupisteellä, jossa niin lapset kuin aikuisetkin pääsevät temppuilemaan voimisteluvanteilla, -naruilla, -palloilla ja -nauhoilla!

Elise myös nurmialueella klo 12 ja 13.30!

20180328 134742 1

 

13.45 Circus Helsinki

Circus Helsingin nuoret esiintyjät tuovat lavalle iloa ja sirkustemppuja.
Esiintyvän ryhmän nuoret taiteilijan alut hämmästyttävät taidoillaan ja karismallaan.

20171220 850CircusHelsinkiPalloilu

 

14.00 Duo Sal y Azúcar

Duo Sal y Azúcar tanssii Elina Robinsonin mittatilauskoreografian, jonka alkuosa on ylvästä tangos de Malagaa, loppuosa rempseää tangos de Titiä. Yleisö tulee huomaamaan, että flamencon tangos on aivan jotain muuta kuin argentiinalainen tai suomalainen tango!

Flamencoille tyypilliseen tapaan esitys päätetään muusikoiden ja tanssijoiden yhteiseen ilonpitoon ja improvisaatioon, buleríasrinkiin.

Tangos de Malaga y Titi
koreografia: Elina Robinson
musiikki: Petri Lahtinen ja trad

Tanssi: Duo Sal y Azúcar Jaana Ollila ja Minna Saalpo
Laulu: Sirpa Airisto
Kitara: Petri Lahtinen
Palmas: Katri Tuori ja Ilona Kallio

Bulerías
Tanssi: Ilona Kallio, Katri Tuori, Jaana Ollila ja Minna Saalpo
Laulu: Sirpa Airisto
Kitara: Petri Lahtinen
Palmas: tanssijat

IMG piksmj2

 

14.30 ja 16.30 Fatal Instrument

Tatu ja Eikka ovat Fatal Instrumentin toimintashown sankareita. He esittelevät hämmästyttäviä taitoja akrobatian, tikkailla tasapainoilun, bassokitaran soiton ja Bruce Leen kung-fu -elokuvista tuttujen nunchakujen käsittelyn saralla. Nämä karismaattiset showmiehet ovat hauskoja ja helposti lähestyttäviä esiintyjiä, jotka heittävät huulta temppujen ja volttien sekaan. Eikka on ainut tasapainoilutikapuiden päällä bassokitaraa soittava sirkustaiteilija ja Tatu lukeutuu maailman parahaimpiin nunchakujen käsittelijöihin. Esitys huipentuu ällistyttävään yllätystemppuun. Pilke silmäkulmassa tehty Fatal Instrument -show on viihdyttävä toimintapaketti, jollaista et ole taatusti aiemmin kokenut!

Arabiassa nähdään otteita tulevista Fatal Instrument ja Motör Circus esityksistä. Katso lisää osoitteista: motorcircus.fi ja tatununchaku.com

EikkaTatuArabia

 

15.00 StepUp Street KO

Festareilla esiintyvä StepUp Street KO lasten ryhmä on katutanssin koulutusohjelma alle 10-vuotiaille innokkaille tanssijan aluille. Ryhmä treenaa yhdessä neljä kertaa viikossa ja painopiste harjoituksissa on katutanssin eri alalajeissa, esiintymisessä sekä yhdessä olemisen ihanuudessa. Ryhmän vastuuopettajina toimivat alansa huiput Sarppa Seppänen, Teemu Korjuslommi sekä Pasi Mäkelä. Tähän ja kaikkiin muihin tanssin ja musiikkiteatterin koulutusohjelmaryhmään haetaan uusia innokkaita oppilaita juuri nyt, koetanssit jorataan touko/kesäkuun vaihteessa, katso lisätietoja https://www.stepupschool.fi/koulutusohjelmien-hakupaivat/.

StepUp School
Kaikki tanssista innostuneet ovat tervetulleita tanssimaan, tunteja on 3-vuotiaista 60+ ikäisiin, aloittelijoista edistyneisiin. Helsingin toimipisteemme on Sörnäisissä. Syyskauden ilmoittautumiset alkavat 30.5., ja opetukset 13.8. Helsingin toimipisteemme on Sörnäisissä. Lisätietoa koulutusohjelmista, avoimista tunneista ja kesäleireistä löytyy tanssikoulumme nettisivuilta www.stepup.fi.
HUOM! Ilmoittautuminen kouluikäisten kesäleireille on käynnissä nyt, lue lisää https://www.stepupschool.fi/tule-mukaan-stepupin-kesan-2018-leireille/
Tervetuloa tanssimaan!

15.15 ja 16.00 Street Force

Street Force on tanssikoulu DCA:n katutanssi intensiivin koulutusryhmässä oleva katutanssiryhmä. Ryhmän jäsenet treenaavat ahkerasti eri katutanssilajeja, kisaavat ja voittivat viime vuoden kultaa katutanssin SM:ssä aikuisten muodostelmasarjassa.

2018 05 08 PHOTO 00001772

 

15.30 Tamara Rasmussen Opisto

Taidetanssikoulu Tamara Rasmusseen Opiston nuoret oppilaat esiintyvät keväisillä tansseillaan. Oppilaat ovat iältään 5-16 vuotiaita.

1)

Ryhmän nimi:
Intiankadun lapset

Esityksen nimi:
Siivouspäivä

Ryhmän koko:
15

2)

Ryhmän nimi:
EK-ryhmä Säikeet

Esityksen nimi:
Stay

Ryhmän koko:
22

3)

Ryhmän nimi:
EK-ryhmä Ultrat

Esityksen nimi:
Flight of the Sparrows

Ryhmän koko:
22

Vastuuhenkilö:
Jutta Jalonen

15.45 ja 17.00 MENSCH

The MENSCH-collectives piece “Alone together” is diving into a virtual reality that social media has created to hack the human psychology. All the physical needs are being skipped over the addictive search for approval and idolization until the point where our humanity is going to get destroyed.
What even is a like?
A quick rush of dopamine and it soothes us temporarily, until we need another hit.

IMG 20180408 220041

 

IMPROLAVA

13.00 Tuike

Teatteri Tuike toteuttaa kesäksi 2018 Tapanilan kylätilan pihalle esityksen Kolme pientä porsasta. Esitys on musiikkipitoinen koko perheelle sopiva satuklassikko kolmesta porsaasta ja isosta pahasta sudesta.

Arabian katufestivaaleilla nähdään esityksestä pari kohtausta.

Esitys aloittaa kesäteatteri perinteen kylätilalla! Tuike on tuottanut kahtena aikaisempana vuonna omissa tiloissaan kaksi kesäteatteriesitystä Veden alla (2017) ja Mosasauruksen arvoitus (2016), jotka molemmat saavuttivat suuren suosion paikallisten keskuudessa. Nyt jalkaudumme ulkotiloihin Tapanilan sydämeen, vanhan puukoulun pihalle!

Emakko, porsaiden vanha äiti, lähettää isoiksi kasvaneet lapsensa maailmalle: ”Menkää ja rakentakaa itsellenne oma koti. Onnea matkaan! Mutta muistakaa varoa isoa pahaa sutta!” Yksi rankentaa talonsa oljista, toinen risuista ja kolmas tiilestä. Kun susihukka kuulee talonrakennus puuhista se tuumasi: ”Nuo possunpalleroiset minä pistelenkin suuhuni!” Kuinka käy possujen ja miten ihmeessä susi päätyy kiehuvaan kattilaan?

Luvassa on vauhdikkaita takaa-ajokohatuksia, mukaansatempaavia musiikkinumeroita ja hauskoja hahmoja!

Tässä valloittavassa esityksessä viihtyy varmasti koko perhe!

Ensi-ilta on 9.6. klo 14.00

Ohjaus: Nina Rinkinen

Lavalla: Riina Nieminen, Ia Nissinen, Anna Norros, Sinikka Iso-Aho, Sallamaari Rapo, Noora Kääriäinen

Ikäsuositus: 4-100-v
Kesto: n. 1 tunti (sisältää väliajan)
Paikka: Tapanilan kylätila, Veljestenpiha 9, Helsinki 

Lippuvaraukset: info(a)teatterituike.fi

 

14.15 Lonkka

Improvisaatiota ihan lonkalta heitettynä!

Improvisaatioryhmä Lonkka on vuonna 2009 perustettu improvisaatioryhmä. Se syntyi alunperin ystäväporukan halusta tehdä improvisaatiota ja kehittyä siinä. Nykyään säännöllisen harjoittelun lisäksi myös keikkailemme aktiivisesti. Olemme monipuolinen joukko erilaisia esiintyjiä. Meiltä löytyy laajasti kokemusta niin teattereiden lavoilta, kameran edestä kuin musiikin paristakin. 

Teemme improvisaatiota, joka on raikasta, energistä ja laadukasta. Esityksemme koostuvat erilaisista improvisaatiolajeista ja -kohtauksista. Meillä ei ole koskaan valmista käsikirjoitusta, vaan luomme sisällön aina esitystilanteessa yleisön antamien aiheiden ja teemojen pohjalta. Jokainen esityksemme on siis ainutlaatuinen ja ennennäkemätön!

ryhma3

 

15.30 Kallio, sakset, paperi

vuonna 2012 perustettu helsinkiläinen improryhmä, joka nyhjäisee tyhjästä ainutkertaisia kohtauksia ja lauluja, joiden kulkuun yleisö pääsee vaikuttamaan. Keikkailemme aktiivisesti omalla kuukausittaisella klubillamme Kahvila-Ravintola Nupussa Kalliossa sekä teemme tilauskeikkoja erilaisissa tapahtumissa pikkujouluista häihin ja firmojen tilaisuuksista hyväntekeväisyystapahtumiin. 

KUVA KSP

 

SIRKUS MAGENTAN TYÖPAJAT KLO 13.00 – 14.30 NURMIALUEELLA

Arabian katufestivaali 2017 Kuva Maiju Kuivalainen rajattu

Tule Sirkus Magentan työpajaan kokeilemaan akrobatiaa, jongleerausta, tasapainoilua ja muita sirkuslajeja! Työpaja on maksuton ja sopii kaikille. Jos sirkuskärpänen puraisee alakouluikäistä, voi harrastusta jatkaa lasten sirkusleireillä kesäkuussa (www.sirkusmagenta.fi/wp3/lasten-sirkuskesaleirit-2018). Perheille ja aikuille järjestämme viikoittaisia sirkustunteja ja tiiviskursseja jälleen syksyllä eri puolilla Helsinkiä.

Sirkus Magenta ry on sosiaalisen sirkuksen yhdistys, jonka tavoitteena on edistää hyvinvointia sirkuksen avulla. Meiltä voi tilata myös kaikkien aikojen hauskimman työhyvinvointipäivän ohjelmaa.

www.facebook.com/SirkusMagenta www.instagram.com/sirkusmagenta