Ennakkoluulottomat Grillijuhlat – Barbeque Without Prejudice

311
Grillijuhlat_A4.jpg

Ennakkoluulottomat Grillijuhlat

Koska kaupunki kuuluu kaikille.

Tule juhlistamaan Helsinkiä kaupunkina jonka yhteiset tilat ovat kaikkien samanvertaisessa käytössä. Tuo omat safkat ja positiivinen asenne, me tuomme grillihiilet ja toivon mukaan hyvän sään.

Barbeque Without Prejudice

Because the city belongs to everyone.

Come celebrate Helsinki as a city where common spaces are equally open to everyone. Bring a positive attitude and some grub to share, we’ll bring the charcoal and hopefully nice weather.

Tapahtuman tausta:

Kesäkuun lopussa Helsingin Uutiset kirjoitti joidenkin paikallisten kielteisistä asenteista Teurastamon grilli-aluetta käyttäviä romanisiirtolaisia vastaan. Haastateltu paikallinen asukas kertoi että hän pelkää käyttää aluetta, koska alueella oleskelevat romanisiirtolaiset ovat “pahannäköisiä”. Teurastamon toiminnanjohtaja vahvisti että romanisiirtolaiset käyttävät aluetta, mutta totesi että alue on vapaa kaikille eikä käyttäjiä syrjitä. Samalla hän kuitenkin painotti ettei yksi ryhmittymä ei voi ottaa aluetta haltuunsa ja täten viedä mahdollisuutta sen käyttöön muilta.

Ennakkoluulot, pelot, ja väärinymmärrykset erilaisten ryhmien välillä johtuvat usein siitä ettemme tunne toisiamme emmekä uskalla ottaa yhteyttä. Pelkäämme, koska emme tunne. Toinen näyttää erilaiselta, käyttäytyy eri tavalla, ja meidän on vaikea nähdä ihminen erilaisuuden takana. Yksi tapa edistää ymmärrystä eri ryhmien välillä on järjestää tilaisuuksia joissa erilaiset ihmiset voivat tavata ja tutusta toisiinsa. Tämä ajatus on Ennakkoluulottomien Grillijuhlien perustana.

Tule siis 2.9 mukaan julistamaan ja juhlistamaan Teurastamon grillin, sekä koko Helsingin kaupungin, kuulumista kaikille. Nyyttäri-hengessä pidettävät Ennakkoluulottomat Grillijuhlat ovat kaikille avoin tapahtuma jossa juhlimme Helsingin ja helsinkiläisten suvaitsevaisuutta, avoimuutta, ja monikulttuurisuutta. Tuo omat safkat ja positiivinen asenne, me tuomme grillihiilet ja toivon mukaan hyvän sään.

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Hirundon, Vapaa liikkuvuus-verkoston, Ei rasismille! -hankkeen, Liikkukaa! ry:n, Harjun Nuorisotalon, Amnestyn Suomen osaston, ja Shalin Ry:n kanssa.