Elävä ranta, eläväiset ihmiset

379

Ihminen on asuinsijaansa valitessaan päätynyt usein meren äärelle. Jo esivanhempamme ovat vahvistavat säännön. Hyvät kulkuyhteydet ja runsaat kala-apajat ovat riittäneet valinnan perusteiksi. Vaikka syymme merelliseen asumiseen olisivatkin tähän päivään tultaessa hieman muuttuneet, edelleen ranta vetää puoleensa. Ranta luo rajaa ja laajentaa samaan aikaan. Meri yhdistää meidät kauemmas.

Joulun alla pidetty alueemme valtuutettujen asukasilta kirvoitti vilkkaan keskustelun rannastamme. Toukolan, Vanhankaupungin ja Arabianrannan asukkaille ranta on tärkeä. Vanhankaupunginkosken tienooseen oltiin jo tyytyväisiä. Arabianrannan edustaa toivottiin kehitettävän ripeästi.

Kohtuullisen yksituumaisesti asukasillassa koettiin, että rantaa pitää elävöittää. Avantouintia, rantakahvilaa, esiintymislavaa puistokonserteille, kevytrakenteista laituria. Monia käytännöllisiä ja helposti toteutettavia ehdotuksia virisi. Valtuutettumme lupasivat viedä toiveita eteenpäin ja ideoita pohditaan lisää kaupunginosayhdistyksen puitteissa.

Rannan kehittäminen yhteisöllisemmäksi ja elävämmäksi on mahdollista tinkimättä rannan levollisuudesta. Vastakkainasettelua meidän pitäisi välttää. Lopulta me, alueen asukkaat, luomme toiminnan sisällöt.

Lapsia asukasilloissa ei kovin usein äänessä ole. Lapsekkaita aikuisia ehkä. Olisi varmasti paikallaan kuulostella, mitä lapset toivovat rannaltaan. Jokaisen ajatukset vievät suunnittelua eteenpäin. Mitä sinä toivot rannaltamme? Tule mukaan ideoimaan kaupunginosayhdistyksen tapaamisiin.

Elävä ranta, eläväiset ihmiset. Siinäpä tavoitteemme.

Tuomas Kurttila
Kirjoittaja on Artovan hallituksen jäsen.

Artovalta-palstalla tarkastellaan valtaa, vastuuta ja vaikuttamista.

Kuohu 1 / 2010