Eloa-festivaali: Vaeltaja

362
pk-helsinki-160212-009a.jpg

11. ja 12.8. klo 21. Raitiovaunu kiertää Helsinkiä noin tunnin ajan. Lähtö ja paluu: Arabianrannan päätepysäkki (linjat 6 ja 8).

Musiikki: Tölöläb. Antti Salovaara, fagotti ja puhe, Taavi Oramo, eloelektroniikka.

“Miltä tuntuu olla Helsinki? – Mitä kaupunki tietää ja muistaa? Ja mistä se unelmoi?”

Vaeltaja-vaunu aloittaa matkansa Arabianmäen pysäkiltä Bokvillanin kupeesta. Kun ilta alkaa hämärtyä ja kaupunki rauhoittua, aistit voivat herkistyä kokemaan Helsingin toisin.

Tölöläbin hetkessä syntyvä musiikki muodostaa soivan pohjan Vaeltajan matkalle. Improvisaation ylle punoutuu helsinkiläisten teosta varten lähettämistä tarinoista runollinen kudos. Äänikirjeissä kaupunkilaiset kertovat muistojaan puistoista ja kaduilta ja pohtivat, mitä tahtoisivat kokea tai nähdä.

Vaeltajan ohittamat paikat saavat uusia, yllättäviä merkityksiä. Kun raitiovaunu saapuu reitillään viestin paikkaleiman kohdalle, tarina aukeaa kuultavaksi vaunussa.

Kertomukset ovat kuin kadulla kuullun keskustelun palasia: irrallisia kappaleita tuntemattoman elämäntarinaa, yhtä aikaa anonyymejä ja intiimejä. Niiden äärelle pysähtyminen on vastakohta välinpitämättömyydelle ja vastaantulijan katseen välttelylle.

Liput 22/12€ holvi.com/shop/eloafestivaali