Avajaisklubi: Doc Lounge Goes Artova Film Festival! TÄNÄÄN!

522
DocLounge_netti

Avajaisklubi 9.9. klo 21-24, HUOM Cafe Talossa, Hämeentie 2. Klubi on kaikille avoin, vapaa pääsy! Ikäraja 22-vuotta. Tervetuloa!

Syksyn ensimmäinen Doc Lounge –klubi on Artova Film Festivalin avajaisklubi. Doc Lounge esittää Artova Film Festivalin parhaita ja palkittuja lyhytdokumenttielokuvia, esittelee elokuvien tekijöitä, sekä jakaa Doc Lounge Goes Artova Film Festival –palkinnon. Illan artistina Juha Pekka Tapani Heikkinen, katusoiton Suomen mestari 2011.

Yksi tekijöistä palkitaan Doc Lounge Goes Artova Film Festival –palkinnolla. Palkinto takaa dokumenttielokuvalle levityksen Suomen Doc Lounge -klubeilla Turussa, Helsingissä ja Oulussa, sekä paikan Rakkautta & Anarkiaa elokuvafestivaalien AFF-näytöksessä. 

Avajaisklubilla keskustelua elokuvista ja yhteisöllisyydestä. Keskustelua vetää Voiman toimitusjohtaja ja kansalaisaktivisti Tuomas Rantanen.

Illan AFF:n ohjelmistosta valitut lyhytelokuvat käsittelevät yhteisöllisyyttä ja sen puutetta.

lumikko
Miia Tervon Lumikko on kunnianosoitus Pekka Saurin legendaariselle Yölinja-ohjelmalle. Koskettava elokuva kertoo yksinäisyydestä ja eristäytymisestä, josta kuitenkin kurkottaa toivo rakkautta kohden. Elokuva on kahminut palkintoja sekä Suomessa, että maailmalla. Grimstadin kansainvälisellä lyhytelokuvafestivaalilla Norjassa elokuva voitti pääpalkinnon parhaana lyhytelokuvana, ja Tampereen elokuvajuhlilla elokuva voitti kansainvälisen kilpailun Grand Prix ́n alle 30-minuuttisten elokuvien pääpalkinnon.

pic_truck_pikku
A Kosovo Fairytale yhdistää animaatiota ja dokumenttia. Elokuva kertoo kosovalaisesta pakolaisperheestä, jonka on pakko jättää sekä maansa että vauvansa taakseen.


organ1
Organ
kantaa konemusiikkiyhtyeen nimeä, joka 30 vuoden tauon jälkeen pohtii seuraavaa musiikillista peliliikettään.

freakers_pikku
Freakers on tragikoominen elokuva äijien jääkiekkojoukkueesta ja elämän peruskysymyksistä.

Doc Lounge Cafè Talossa, Hämeentie 2B Perjantaina 9.9.2011 klo 21-24. Klubi on kaikille avoin, vapaa pääsy! Ikäraja 22-vuotta.

Facebook tapahtumailmo löytyy täältä.

 

Mikä Doc Lounge? Doc Lounge on kohtauspaikka dokumenttielokuvalle ja sen ystäville. Doc Lounge –klubilla katsotaan alan parhaimmat ja mielenkiintoisimmat elokuvat. Illan ohjelmassa on myös aina jotain muuta, pientä tai suurta; musiikkia, keskusteluja, elokuvan tekijöitä tai muita teemaan liittyviä vieraita. Doc Lounge Helsinki –klubi järjestetään kerran kuussa Cafè Talossa Hakaniemessä.

 

doclounge_yhteistyokumppanit