Creme Brulee

461

Creme Brulee, toiselta nimeltään Paahtovanukas, on nimensä mukaisesti kermaista vanukasta, jonka kruunaa pinnalle paahdettu sokeri. Tämä klassikkojälkkäri juhlistaa hienoimmankin juhlan.

Creme Brulee

1 vaniljatanko
3/4 dl sokeria
3 munankeltuaista

2 dl kuohukermaa
1 dl maitoa

Pinnalle: tummaa ruokokidesokeria

Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi sisus sokerin ja keltuaisten joukkoon. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.

Kiehauta kerma ja maito, kaada kerma-maito keltuaisvaahtoon ja sekoita hyvin. Jaa seos neljään uunin kestävään annosvuokaan.

Kypsennä ensin 120 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin puoli tuntia ja jatka kypsennystä 100 asteessa, kunnes vanukkaat ovat kohtuullisen hyytyneitä. Aikaa kypsymiseen kuluu yhteensä 1- 1 1/2 tuntia.

Jäähdytä. Ripottele jokaisen vanukkaan pinnalle hieman ruokokidesokeria.

Käytä vanukkaita pikaisesti uunissa grillivastuksen alla sen verran, että sokeri sulaa ja paahtuu.
Voit käyttää sokerin paahtamiseen myös käsikäyttöistä kaasupoltinta, joita myydään lähes kaikissa suuremmissa tavarataloissa.
Vinkki! Tarjoa halutessasi lisäksi passiohedelmän siemeniä tai raikkaita marjoja.

hellapoliisiwww.hellapoliisi.fi
Hellapoliisi® innostavat reseptit joissa on jujua!

p.s. muista Hellapoliisin Facebook -sivu
http://www.facebook.com/pages/HellapoliisiR/204681808906