Close Encounters Helsinki – St. Petersburg 7.-11.2.

227
logo_vino.jpg
logo_vino.jpg

Close Encounters Helsinki – St. Petersburg on helmikuun toisella viikolla järjestettävä kansainvälinen opiskelijafestivaali, joka rikkoo niin valtioiden kuin musiikkigenrejenkin rajoja. Yhtä aikaa kahdessa maassa soivan festivaalin areenana toimii kymmenen eri klubia ja konserttisalia Helsingissä ja Pietarissa. Festivaali toteutetaan yhdeksän eri oppilaitoksen yhteistyönä ja ohjelmasta vastaavat suomalaiset, venäläiset ja ranskalaiset musiikin ammattiopiskelijat.

Festivaalin musiikkitarjonta on juuri niin laaja kuin opiskelijoiden mielikuvitus vilkas. Ka-tet Quartet (Suomi) on nykyjazzista inspiroituva vibrafonikvartetti, Latva (Suomi) maalailee pop-folkkiinsa elektro-akustisia äänimaisemia, Ugetsu (Ranska) sekoittaa jazzia, funkia ja latinia ennakkoluulottomasti, Sulo-kvartetilla on ohjelmistossaan niin 1900-luvun alun suomalaisten säveltäjien tuotantoa kuin kevyempää salonkimusiikkiakin, Dina Sineglazova Quintet (Venäjä) soittaa latin- ja fuusiovaikutteista jazzia, Color Dolor (Suomi) tulkitsee Anna Akhmatovan ja Stina Koistisen tekstejä kokeellisin sävelin ja Valentine’s Day Special (Suomi) fiilistelee kasarihittejä. Festivaalin musiikillisesta annista vastaa yhteensä 15 yhtyettä. Festivaalin päätöskonsertti järjestetään yhteistyössä Rajaton Jazz festivaalin kanssa Vuotalossa.

Jazz Bridge –nimellä aiemmin Pietarissa toteutettu festivaali laajentuu helmikuussa 2011 tapahtumaan samanaikaisesti Helsingissä. Festivaalin taiteellinen johtaja on kansainvälisesti arvostettu venäläinen jazzpianisti Andrei Kondakov ja tuotannosta vastaavat Helsingin Pop & Jazz Konservatorio ja Music Design St. Petersburg. Festivaalin konsertteja järjestetään mm. Helsingin Vuotalossa ja Arabiasalissa sekä maineikkaalla JFC-jazzklubilla ja Jazz Filharmoniessa Pietarissa.

Osallistuvat oppilaitokset ovat Pop & Jazz Konservatorion lisäksi Helsinki Metropolia Ammattikorkeakoulu, Helsingin Konservatorio, Sibelius-Akatemia, Helsingin Yliopisto, Aalto Yliopisto, Music Academy International Nancy (Nancy, RANSKA), Mussorgsky College of Music (Pietari, VENÄJÄ) sekä Berklee College of Music (Boston, YHDYSVALLAT).

Tapahtuman sponsorit ovat Sokos Hotelli Palace Bridge, Norpe Oy sekä Ranskan Instituutti.

Tarkempaan ohjelmaan sekä festivaalitunnelmiin voi tutustua osoitteessa www.closeencounters.fi