Graffiti ja katutaide ovat yleisesti ottaen hyväksyttyjä kulttuuri-ilmentymiä ja sen tekijät demystifikoituja yöllisiä ristiretkeilijiöitä.
Automainokset kuvataan värikkäiden maalausten takana ja aamiaismuroja myydään street art -estetiikan muotokuvilla. Hip-hop on tämän hetken pop-kulttuuri. Sen tekijä ovat muuttuneet rivimiehiksi suuren myyntikoneiston rattaisiin. Copy-paste laulaa. Kapina on muuttunut kulutukseksi. Samalla maailmanlaajuinen talouskriisi ja sen tuoma vallankumous näyttää että olemme tulleet kriittiseen pisteeseen ja kauniit kiiltokuvat ovat muodostuneet illuusioiksi, jotka tahtovat syttyä palamaan. Kun raha ja markkinavoimat haluavat osansa kiillosta myös kommunikaatio ja taiteen merkitys muuttuu, vesittyy.
Huudetaan täysii mutta mitä halutaan sanoa?
Maissa kuten Iran ja Libya katutaide ovat antaneet kansalle tavan muuttaa asioita ja muovata oman tulevaisuutensa. Kännykät ja kamerat jakavat tiedon hetkessä kymmenilletuhansille. Tietoyhteiskunta jyllää eteenpäin ja digitaalinen tietoisuus muovaa meille erilaisen maailmankuvan kun mitä kohtaamme arkielämässämme. Mutta kaikki alkaa ruohonjuuren tasolla.
Ja siellä ihmisten toiveet ja unelmat kohtaavat toisiaan.
Huudetaan kurkku suorana mutta mitä halutaan sanoa?
Sitä olisi nyt hyvä miettiä. Sana on meidän hallussa. Kaikkien, myös sinun.
Arabian Katufestivaali tuo yhteen laajan kattauksen katutaiteen moniosaajia, joille sana ja sanoma ovat valtaa. Ja sitä valtaa kannattaaa jokaisen ihmisen käyttää. Sananvapauden valtaa.
Nähdään 12.5.
Luo oma maailmankuvasi. kirjaimellisesti.
Buffattu-näyttelyn kuratoivat Christian Sjöholm ja Niina Linna.