Buffattu-näyttely

446
buffa

Suuren kierrätystapahtuman yhteydessä järjestetään katutaidenäyttely Buffattu. Näyttelyssä esitellään taiteilijoita, jotka ovat muovanneet käsitystä siitä, mitä elävä kaupunkitaide voi parhaimillaan olla.

Nimi viittaa pestyyn tai poistettuun maalaukseen, ja toimii kritiikkinä vallalla olevaan poliittiseen linjaukseen, jossa kaupunkilaisten tekemät taideteokset poistetaan sen kummemmin kysymättä lähialueiden asukkailta. Suunnaton määrä arvokkaita ja uniikkeja teoksia on tuhottu harmaan betonin palvonnassa. Helsinki on monen vierailijan mielestä Euroopan värittömimpiä kaupunkeja mitä tulee katujen koristeluun. Miksi tyydymme tähän lamaannuuttavaan tilaan kun tiedostamme tämän harmaan sävyn vaikuttavan negatiivisesti meihin? Miltä kaupunkimme näyttäisi, jos seiniä ei oltaisi putsattu näiden vuosien aikana? Olisiko se parempi, värikkäämpi, harmonisempi, vapaampi, vaarallisempi tai moniulotteisempi?

Lähemmin tarkasteltuna onko kyseessä sittenkin valtataistelu? Taide voi parhaimillaan olla sosiaalisen muutosliikkeen alullepanija ja tästä rakentuu näyttelyn ajatusmaailma.

Voitaisiinko päästä lähemmäksi aktiivisempaa yhteiskuntaa jossa ihmiset saisivat itse määrittää lähiympäristönsä koristamisesta ja puhdistamisesta? 14.5 astumme askeleen lähemmäksi. Näyttelyssä nähdään hyvin erilaista jälkeä aina kadulta kumpuavalta julistetaiteesta suuriin seinämaalauksiin sekä veistoksiin. Seinä on myös avoin kaikille. Ota sinäkin kantaa, se on oikeutesi.

Näyttelyyn osallistuvat seuraavat taiteilijat:

Vilunki 3000
Egs
Konsta Ojala
Benjamin Prinssi
Jussi27
Sauli Sirviö
Jani Tolin
Tomi Koskinen
Janne Jääskeläinen
Alan Kuivanen
Petteri Tuokko
Valo
Jaakko Snicker
Nora Helsinki
Wiljakainen
Henriikka Kivelä