Avain, Basam ja Loki-kirjat kirjamessuilla

278

Kolme alueemme kustantamoa, Avain, Basam ja Loki-Kirjat, ovat yhdessä messuosastolla 6 d 78. Lämpimästi tervetuloa!

Tässä Avaimen kustantajan  messukuulumiset:
Kirjamessuja edeltävät päivät ovat tasapainoilua pienten ja vähän isompien asioiden välillä. Pitäisi varmistaa, että teippiä ja tarroja on riittävästi, ja samaan aikaan miettiä, voisiko vielä viime hetkellä järjestää keskustelutilaisuuden, jossa ulkomaiset kirjailijavieraat pohtisivat faktan ja fiktion suhdetta uutuusteoksissaan.

 

Messujen onnistuminen vaatii sekä hinnoittelukoneen toimivuutta että hyvin valmisteltuja haastatteluja. On kiehtovaa, miten alkuviikon kaaos vaihtuu keskiviikon hyllyjen pystytykseen ja yhtäkkiä torstaina on valmiina tapahtuma, jossa yli tuhat kirjailijaa puhuu kymmenille tuhansille ihmisille ja kustantajat yrittävät asetella kirjat esille niin, että kävijät löytäisivät jotakin etsimäänsä ja jotakin yllättävää.

Vaikka messuilla on kaikkea paljon, joidenkin mielestä liikaakin, toisaalta messuihin kuuluu runsaudenpula ja löytämisen ilo. Kiinnostavin esiintyminen voi löytyä sivulavalta, kiehtovin kirja alimmaisesta pinosta. Tai ehkä sittenkin pysähdyttävimmin puhuu kirjailija, josta on kohistu koko syksy. Tai sitten ei… Kaikki on mahdollista, siksi messuille kannattaa tulla.

Avaimen ulkomaisista kirjailijoista messuilla vierailevat saksalainen Julia Franck ja italialainen Melania G. Mazzucco, kotimaisista kirjailijoista Helmi Kekkonen ja Jani Saxell. Brittiläisestä nykykirjallisuudesta keskustelevat Café Voltaire -sarjan toisen osan toimittajat Päivi Kosonen, Päivi Mäkirinta ja Eila Rantonen sekä teoksen esseisteistä Leena Laaksonen ja Anu Silfverberg. Tervetuloa kuuntelemaan kirjailijoita ja osallistumaan lukupiiriin!

Tapaamisiin!

Anna-Riikka