Autenttista jazztanssia Kääntöpaikalla 12.3.

354
jazzdance

Tervetuloa viettämään swingaavaa iltaa jazzin ja tanssin merkeissä! Authentic Jazz Dance Finland ry järjestää Kääntöpaikalla lauantaina 12.3. klo 18.30-23 kaikille avoimen tapahtuman, jossa tutustutaan jazztanssin sykkivään historiaan filmiotteiden, esitelmöinnin, musiikin ja keskustelun kautta.

Jazz oli alunperin tanssimusiikkia. Autenttisen jazztanssin eri muodot antoivat ilmaisunsa musiikin sykkeelle, mutta tanssi vaikutti olennaisesti myös jazzin kehittymiseen.

Minkälaisia tansseja tanssittiin mihinkin musiikkityyleihin autenttisen jazztanssin historian saatossa? Mihin tyyliin tanssittiin esimerkiksi dixielandiin ja BeBobiin? Mikä merkitys bigband swingillä oli lindy hopille? Miten 50-luvun rock’n roll -elokuvat liittyvät autenttisen jazztanssin perinteeseen? Mitä swingin kultakauden eli 1920-50 -lukujen tanssijat ja muusikot ovat itse kertoneet tanssin ja musiikin kytköksestä?

Elokuvanäytteiden pohjalta mm. näistä kysymyksistä esitelmöi historioitsija, Authentic Jazz Dance Finland ry:n puheenjohtaja Harri Heinilä.

Ohjelmassa:
–       otoksia elokuvista ja muusta filmimateriaalista autenttisen jazztanssin historian eri vaiheilta
–       tietoa ja keskustelua
–       kahvio
–       lopussa musiikkia, tanssia ja mukavaa ajanviettoa