Asukastila on aarre! -mielenosoitus 9.4.

207
asukastila-on-aarre

Arabian asukastalot ry ja Artova ovat mukana järjestämässä mielenosoitusta asukastilojen ja asukastoiminnan rahoituksen turvaamiseksi. Mielenosoitus järjestetään Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan kokouksen yhteydessä 9.4. Kokoonnumme Hakaniemen torilla klo 15:30, josta siirrymme yhdessä kohti Kallion virastotaloa.

Sosiaali- ja terveyslautakunta on leikkaamassa asukastilatoiminnan ja asukastyön toiminta-avustuksia ilman minkäänlaista neuvottelua tai ennakkovaroitusta. Leikkaukset ovat jopa 50 prosenttia! Leikkausesitys on kaupungin hallinnon törkeä ja ajattelematon hyökkäys kaupungin omia asukkaita ja tavoitteitaan vastaan. Leikkaukset tarkoittaisivat toteutuessaan radikaalia asukastilatoiminnan ja asukastyö alasajoa ja osassa alueista asukastalotoiminnan loppumista kokonaan. Leikkaukset koskettavat useita Helsingin kaupunginosia.

Kaupunkilaiset toteuttavat asukastiloissa merkittävää ja monipuolista toimintaa. Tämä omaehtoinen vapaaehtoistyö luo osallisuutta ja lisää hyvinvointia kaupunginosissa. Yhteisöllinen ja omaehtoinen asukastoiminta on tunnustettava tärkeänä sosiaalisen ja kulttuurisen hyvinvoinnin tuottajana. Helsingin eri alueilla tehdään pienillä toiminta-avustuksilla hyvin kustannustehokasta sosiaalisten ongelmien ennaltaehkäisyä. Me kaupunkilaiset toteutamme alueellisesti ja asukastiloissa erittäin monipuolista toimintaa, joka luo esimerkiksi osallisuutta, lisää hyvinvointia, tutustuttaa ihmisiä toisiinsa ja tekee alueista turvalisempia.

Sosiaali- ja terveyslautakunnan toiminta-avustuksen kriteerejä ovat muun muassa itsenäisen selviytymisen edistäminen ja tukeminen, sosiaalisten ongelmien ennaltaehkäiseminen ja vähentäminen, syrjäytymisen ehkäiseminen ja kriisitilanteissa auttaminen, maahanmuuttajien kotoutumisen tukeminen sekä vapaaehtoistyön ja kansalaistoiminnan tukeminen. Asukastalotoiminta ja asukastyö tukevat kaikkea edellä mainittua ja resurssien leikkaamisella on nähtävissä runsaasti kielteisiä vaikutuksia.

Samaa aikaan kun Helsingin kaupunki on linjannut vahvistavansa asukastoimintaa ja demokratiatiloja, sen oma sosiaali- ja terveyslautakunta on ajamassa tälläisen jo olemassa olevan toiminnan alas. Tässä ei ole mitään järkeä. Tule siis vaatimaan että yhteisöllinen ja omaehtoinen asukastoiminta tunnustetaan tärkeänä sosiaalisen ja kulttuurisen hyvinvoinnin tuottajana ja toiminta-avustuksiin kohdistuvat leikkaukset perutaan!

Facebookin tapahtumailmoitus.