Asukaskysely Arabianrannan, Toukolan ja Vanhankaupungin alueen joukkoliikenteen kehittämiseksi

578
Raitiovaunu 6 kääntyy

Koillis-Helsingin linjastosuunnitelma on tulossa voimaan elokuusta alkaen ja siihen liittyen Artova haluaa tiedustella asukkaiden mielipiteitä tulevista suunnitelmista. HSL:n Koillis-Helsingin linjastosuunnitelman mukaan linja 68 saa uuden numeron 78, ja sitä nopeutetaan muuttamalla linjan reitti kulkemaan Arabian sijaan Kustaa Vaasan tien ja Lahdenväylän kautta Koskelan liittymään saakka. Sen lisäksi linjan 74 Arabian reittiosuus jää pois ja linja kulkee Kustaa Vaasan tietä Lahdenväylälle. 

Elokuusta alkaen linja 71 jatketaan Savelasta Malmin asemalle eli Arabiaranta, Toukola ja Vanhakaupunki saa suoran yhteyden Malmille. Ruuhka-aikoina joka toinen lähtö ajetaan vain kuormitetuimmalla osuudella Rautatientori–Viikki linjatunnuksella 71B. 

Alkuvuonna 2018 terveys- ja hyvinvointikeskus avaa ovensa Kalastamassa ja saman vuoden syksyllä taas REDI kauppakeskus. Suunnitelmien mukaan linja 71 kulkee sen jälkeen Kalasataman kautta keskustaan ja linja 71B ruuhka-aikoina välillä Viikki-Kalasatama. Linjan 71 vuoroväli on arkisin 10 minuuttia ja ruuhkalinjan kanssa 5 minuuttia muutosten jälkeen. Raitiovaunut 6 ja 8 kulkevat Sörnäisiin 10 minuutin vuorovälillä isommalla matkustuskapasiteetillä eli toisin sanoen Arabiasta lähtee raitiovaunu Sörnäisiin 5 minuutin välein. Yöbussit kulkevat lähes samalla tavalla kuin nytkin, joskin osa linjanumeroista muuttuu. Artova haluaa selvittää, mitä kautta Arabiarannan, Toukolan ja Vanhankaupungin asukkaat haluavat tulevaisuudessa linjalla 71 ja 71B kulkea, Sörnäisiin vai Kalasatamaan.

Koillis-Helsingin linjastosuunnitelma, 13.5.2015

Kysely on avoinna 25.5. – 11.6.2017

https://goo.gl/forms/ktCGXNnLqFpD7JHk2