Artovasta vuoden kotiseutuyhdistys

622
vuoden-kotiseutuyhdistys1

Innovatiivisuus, aktiivisuus, omaehtoisuus ja itseohjautuvuus – siinä muutamia niistä monista Artovan hyvistä puolista, jotka Suomen kotiseutuliiton mukaan vaikuttivat Artovan valitsemiseen Vuoden kotiseutuyhdistykseksi.

Vuoden kotiseutuyhdistys valittiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa ja Arabianranta–Toukola–Vanhakaupunki -kulttuuri- ja kaupunginosayhdistys palkittiin sellaisten yhdistysten sarjassa, joissa on palkattua henkilökuntaa. Artovan lisäksi palkittiin myös Yläneen kotiseutuyhdistys sellaisten yhdistysten sarjassa, jotka toimivat kokonaan vapaaehtoisvoimin. Vuoden kotiseutuyhdistyksesi valitaan yhdistyksiä, jotka esimerkillisesti ja aktiivisesti kehittävät kotiseututyötä ja joiden toiminta nousee tavanomaisen yläpuolelle.

Artova sai kiitosta mm. innovatiivisuudestaan ja roolistaan vakiintuneena kulttuuritoimijana perinteisen kaupunginosayhdistystoiminnan lisäksi. Jälkimmäiseen vaikuttivat korkealaatuiset taide- ja kulttuuritapahtumamme sekä Artovan toiminta Helsingin designpääkaupunkivuonna 2012, mikä innosti mukaan huiman määrän alueen asukkaita, yhteisöjä ja kävijöitä. Liitto oli myös vaikuttunut Artovan toimintaan osallistuvien aktiivisten vapaaehtoisten määrästä, joka kasvaa koko ajan edelleen.
Vuoden kotiseutuyhdistys -kunniakirjan vastaanottivat Arabian katufestivaaleilla

vuoden-kotiseutuyhdistys2

Ensimmäisessä kuvassa Artovan hallituksen varapuheenjohtaja Christian Sannemann ja hallituksen jäsen Aura Vapaametsä. Toisessa kuvassa hallituksesta Tytti Huhtaniska, Christian Sannemann, aura Vapaametsä, Anne Suvanto, Iiris Lehtine, Solei Vuortensola ja ARtovan graafikko Sofia Wilkman Arabian Katufestareilla. (kuvaaja Päivi Vapaametsä)