Artovan lähidemokratiapilotti: Asukasvaikuttamisen uusia keinoja – kokeilussa kansalaisraati

400
Flooranaukio19

Artovan lähidemokratiapilotin osana toteutettava kansalaisraati kokoontuu kolmena arki-iltana toukokuussa. Raadin osallistujat on valittu 300 satunnaisotannalla kutsutun asukkaan joukosta, ja valinnasta vastasivat Helsingin kaupungin demokratiapilottien koordinaattorit. Raadin tarkoitus on tuoda alueen eri asukasryhmiä tasapuolisesti edustava kansalaismielipide Arabianrannan ja Toukolan rantapuiston kehittämiseen.

Rantapuistoa on ideoitu Artovan johdolla kesästä 2012 lähtien, ja lähidemokratiapilotin osana järjestettiin myös kaikille avoin rantapuistotyöpaja Arabian kirjastossa 7.3. Kansalaisraadin tehtävänä on nyt pohtia rantapuiston kehittämistä kaikkien alueen väestöryhmien näkökulmasta sekä jalostaa rantapuistoideat kaupungin lautakuntien käyttöön.

Raadin tuotokset esitellään kaikille asukkaille ja alueen valtuutetuille avoimessa keskustelutilaisuudessa kesän alussa. Keskustelutilaisuudesta tiedotetaan Artovan nettisivuilla ja lähidemokratiapilotin Facebook-ryhmässä. Olitpa sitten asukas tai luottamushenkilö, tervetuloa keskustelemaan rantapuisto-kansalaisraadin tuotoksista!

Lisätietoja