ArtovaMalli

ArtovaMalli perustuu Artovan ry:n kuuden vuoden kokemukseen ja Artovan Henki -hankekokonaisuuden (WDC Helsinki 2012) kuuden eri projektiryhmän toimintaan (Arabian Katufestivaali, Artova Film Festival AFF, Artova Kino, Syötävä Arabianranta, Design-koirapuisto ja Minun taloni Arabianranta).

ArtovaMalliin on dokumentoitu ja analysoitu itseohjautuvan ja omaehtoisen toiminnan keskeiset tekijät. Toimintamalli nostaa näkyviin kuinka vapaaehtoiset ovat muuttaneet ideansa todellisuudeksi saaden samalla nautintoa tekemisestä! ArtovaMallissa on myös itsereflektointityökalu vastaavanlaisten omaehtoisten ja itseohjautuvien ryhmien käyttöön. ArtovaMallista toivotaan kannustavaa työkalua omaehtoiseen ja itseohjautuvaan toimintaan.

ArtovaMalli on avaus uudenlaisen kaupunkiaktivismin dokumentoimiseen ja hyvien käytäntöjen jakamiseen. Sen toivotaan toimivan keskustelun herättäjänä, analysoinnin toivotaan jatkuvan itseohjautuvien ja omaehtoisten tekijöiden kokemuksien jakamisella niin Suomessa kuin ympäri maailmaa.

ArtovaMalli – www.artovamalli.fi

Artova on pääkaupunkiseudun aktiivisimpia kulttuuri- ja kaupunginosayhdistyksiä, joka toteuttaa kaupunkikehittämistä, järjestää taide- ja kulttuuritapahtumia ja pilotoi uudenlaisia toimintamalleja ja käytäntöjä. Artovalla on runsaasti kokemusta hyvin erilaisten toimijoiden yhteen saattamisessa, yhteistyön kehittämisessä ja yllättävien näkökulmien avaamisessa.