Artova kulttuuri- ja kaupunginosayhdistys

731

Artova – Arabianranta-Toukola-Vanhakaupunki kulttuuri- ja kaupunginosayhdistys ry on Arabian alueen ihmisten – asukkaiden, työntekijöiden, yrittäjien, opiskelijoiden ja muiden toimijoiden sekä alueesta kiinnostuneiden yhteisö, joka toteuttaa kaupunkikehittämistä, järjestää taide- ja kulttuuritapahtumia ja pilotoi uudenlaisia toimintamalleja ja käytäntöjä. Artova on pääkaupunkiseudun aktiivisin kaupunginosayhdistys, jolle on seitsemän vuoden kuluessa kehittynyt erittäin vakuuttava kokemus onnistuneista uudenlaisten toimintatapojen ja mallien kehittämisestä ja pilotoinnista. 

Artovalla on pitkäjänteisen kehittämissuuntautuneisuuden vakiinnuttamaa kykyä hyvin erilaisten toimijoiden yhteen saattamisessa, yhteistyön kehittämisessä ja yllättävien näkökulmien avaamisessa. Yhdistys on tehnyt onnistunutta aktivointitoimintaa itseohjautuvan ja omaehtoisen toiminnan kehittämiseksi ja saavuttanut mainetta toimijana, joka saa mahdottomaltakin vaikuttavat projektit toteutettua. Artova on tehnyt myös uraanuurtavia avauksia vallan ja vastuu jakamisessa ja päätösvallan siirtämisessä suoraan alueen toimijoille. Monipuolisen ja vaikuttavan toiminnan mahdollistaa alueella asuva erittäin aktiivisesti toimintaan osallistuva vapaaehtoisten suuri joukko, joka koostuu pääasiassa nuorista ammattilaisista.

Artovan vuosittain järjestettäviä tapahtumia ovat muun muassa Arabian Katufestivaali, Artova Film Festival AFF, Artova Kino, Arabian Picnic, Kekrijuhla ja Artovan elävä joulukalenteri. Artovan projekteja ja toimintaa ovat olleet esimerkiksi Artova Henki, Artovan alueen Lähidemokratiapilotti, Arabian alueen taidekoordinaattori, Arabian Kotikaupunkipolut, Syötävä Arabianranta, Viljelypalstat, Kulttuuri- ja kaupunginosalehti Kuohu, Kirjakampanja, Arabian alueen yrittäjäaamiaiset ja Luottamushanke. Artova on myös mukana erilaisissa hankkeissa, kuten Vyyhti ja Caddies EU-hankkeissa.

******

Arabianranta-Toukola-Vanhakaupunki kulttuuri- ja kaupunginosayhdistys ry (Artova) on rekisteröity 1.2.1977 (ent. Toukolan-Vanhankaupungin yhdistys r.y. / Arabianranta-Toukola-Vanhakaupunki – kaupunginosayhdistys ry).

Artova on Helsingin kaupunginosayhdistykset ry:n (Helka), Suomen Kotiseutuliiton, Lasten kirjatalo ry:n, Cinemaja ry;n ja Kultti ry:n jäsen, sekä mukana merellisten kaupunginosayhdistysten Rantaryhmässä.

Artovan toimintaa tukevat mm. Helsingin kulttuurikeskus, Sosiaali- ja terveysvirasto, Suomen kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus ja WDC Helsinki 2012 säätiö.