Artova Kino esittää Armand Lohikosken elokuvan Pekka ja Pätkä lumimiehen jäljillä (1954) 35 mm:n filmiltä 19.11. klo 18.00

1139
pekka

Artova Kinon lasten sarjassa esitetään Armand Lohikosken Pekka ja Pätkä lumimiehen jäljillä, jossa Pekka ja Pätkä lähtevät Lappiin pyydystämään lumimiestä. Syötiksi he valitsevat Justiinan. Lumimiesaihe oli elokuvan ilmestymisaikaan ajankohtainen, sillä tuolloin uutisissa kerrottiin Himalajan lumimiehestä.

Elokuva on perinteistä suomalaista hölmöilykomediaa, joka naurattaa niin lapsia kuin aikuisiakin. Kiireellisestä kuvausaikataulusta huolimatta suomalaisen kansallismaiseman maalailuun on panostettu.

Pekka ja Pätkä –elokuvien vakionäyttelijöiden lisäksi elokuvassa nähdään muun muassa Olavi VirtaAnneli Sauli ja Åke Lindman. Elokuvassa näyttelevästä Tuija Halosesta tuli myöhemmin ohjaaja Lohikosken puoliso. Lumimiehenä nähdään yli kaksimetrinen Vihtori Välimäki, joka näytteli myöhemmin kolmessa muussakin Pekka ja Pätkä –elokuvassa. Elantonsa Välimäki hankki työskentelemällä hitsaajana.

Elokuva on Pekka ja Pätkä –elokuvasarjan kolmas. Samalla elokuva on ensimmäinen, jossa Pätkä mainitaan jo elokuvan nimessä.

Elokuva esitetään 35 mm:n filmiltä. 
Kesto 90 min.
Elokuva soveltuu kaikenikäisille.