Artova Film Festival AFF 2013 kiittää kaikkia mukana olleita ja onnittelee voittajia!

362

Neljättä kertaa järjestetty Artova Film Festival AFF oli jälleen tuoreiden elokuvien juhlaa. Tänä vuonna AFFin teemana oli rajattomuus. Viikonlopun upeasta säästä huolimatta elokuvan ystävät löysivät jälleen tiensä Arcadan saleihin ihastelemaan AFFin tarjontaa.

Perjantaina esitettiin avajaiselokuvana Beasts Of The Southern Wild, upean visuaalinen oodi luonnonvoimille. Elokuvaelämyksen jälkeen Mary-A ja DJ Too Late viihdyttivät avajaisklubilla Cafe Mascotissa.

Tänä vuonna kilpailusarjassa oli ainoastaan lyhytelokuvia. Kilpailevat elokuvat nähtiin AFFissa lauantaina neljässä näytöksessä: Rajaton, Etäältä, Rajalla ja Läheltä. Kokeellisempaa elokuvaa ja videota oli nähtävillä AFF LABOssa, jossa pyöri koko päivän luuppina Anni Venäläisen ja Marja Viitahuhtan kokoama sarja. AFFin tämän vuoden tuomaristoon kuuluivat ohjaajat Anna Korhonen ja Teemu Nikki sekä näyttelijä Eero Ritala, puheenjohtajinaan Iiris Lehtinen ja Noora Lindroos. Tuomaristo arvosti valitsemissaan elokuvissa erityisesti riskinottoa, aitoutta, visuaalisuutta ja koskettavia tarinoita.

Parhaan dokumentin palkinnon sai Disco. Tuomariston perustelut olivat ytimekkäät: ”Ihana.” Parhaana fiktiona palkittiin Sirocco, joka hurmasi tuomariston eheällä ja omaperäisellä kerronnallaan.

Kunniamaininnan visuaalisuudesta sai kaunis ja koskettava dokumentti Voor ons Vergeet, ja kunniamaininta tekemisen meiningistä meni omaperäiselle fiktiolle Psykopoesis. Doc Lounge valitsi myös oman suosikkinsa, ja heidän mielestään vaikuttavin oli dokumentti Aamulla viemme lapset metsään. AFFin yleisöäänestyksessä voittajaksi selviytyi fiktio Treffit.

Artova Film Festival AFF 2013 kiittää kaikkia mukana olleita ja toivottaa kaikki tervetulleiksi 21.9.2013 klo 18:45 Dubrovnikiin (Andorraan) Rakkautta & Anarkiaa AFF2012 erikoisnäytökseen. Siellä on mahdollista vielä kertaalleen ihastella kaikkia palkittuja lyhytelokuvia.