Artova Film Festival AFF starttaa perjantaina!

336
aff-3

Olethan valmis kokonaisvaltaiseen festivaalielämykseen? Kolmas Artova Film Festival AFF 7.-8.9.2012 on jo aivan kulman takana!

Loistavia leffoja ja muuta mielenkiintoista ohjelmaa nähdään Arcadassa, osoitteessa Jan-Magnus Janssonin aukio 1, Arabia, Helsinki.

Vapaa pääsy! Tervetuloa!

Perjantaina 7.9. festivaaliviikonlopun avajaiselokuvana päästään kokemaan Icíar Bollaínin vaikuttava ja koskettava Sade kuuluu meille, klo 18.00 ison salin puolella. Ennen elokuvaa Tärähtäneet Ämmät (Nutty Tarts) esittävät uunituoreen perfomanssinsa Middleclassjazz! Ennen elokuvaa, klo 16.30 suomen ihanin elokuvakerho Artova Kino esittäytyy pienessä salissa. Arabiassa toimivan kerhon vetäjät kertovat paikallisen, Helsingin elokuvakentälle paikkansa vakiinnuttaneen elokuvakerhon pyörittämisen iloista ja haasteista. Ilta jatkuu Doc Loungen kanssa yhteistyönä toteutettavassa avajaisklubissa Helsinginkadun Pacificossa. Loistavien lyhytdokumenttien lisäksi illan ohjelmasta vastaavat muun muassa standup-komiikkaa ja beatboksausta yhdistävä Petrie Butler, Vallilan tangon Hans Wessels ja Kumpulan kuoro.

Lauantaina kannattaa saapua paikalle jo kello 12, jolloin alkaa ensimmäinen kilpailunäytös isossa salissa. Näytöksesä julkistetaan ja esitetään yli 30-minuuttisten dokumentti- ja fiktiosarjojen upeat voittajaelokuvat. Lyhyen fiktion ja dokumentin kilpailunäytökset ovat klo 14 ,16 ja 18.00; luvassa on koskettavia hetkiä, mustaa huumoria ja elämänmakuista elokuvakerrontaa. Voittajaelokuvat julkistetaan kello 20.00. AFF LABO 2012 sarja esittää luupaten klo 12-20.00 näytöksellisen ulkomaisia, kiinnostavia lyhytelokuvia, joita yhdistää toisiinsa kokeilun elementti.

Elokuvien lisäksi lauantaina on tarjolla paneelikeskustelusta ja elokuvanäytöksestä koostuva Marginaaleja, onko niitä? – ammattilaisseminaari, jossa pureudutaan vähemmistöjen positioihin suomalaisessa elokuvateollisuudesta, leffakirppis jonka puitteissa kuka tahansa voi myydä elokuviaan ja leffa-aiheisia tavaroitaan, sekä suositun roolitussivu Castbookin standi, jossa voit tutustua sivuston tekijöihin ja toimintaan. Syömistäkään ei tarvitse etsiä kaukaa, sillä Vegemesta myy maittavia ruokiaan paikan päällä.

Ohjelmisto ja esittelyt elokuvista loytyvat katalogista seka AFFin nettisivuilta, jossa saatavilla myos tarkka aikataulu. Kaikki naytokset ovat ilmaisia ja kaikille avoimia.

HUOM! Alle 12-vuotiaat näytöksiin vain aikuisen seurassa. Tervetuloa!

AFFin pääjärjestäjä on Artova, yhteistyokumppaneina mm. Arcada, Metropolia, Aalto Yliopisto, Heltech, Doc Lounge, HLEF ja Rakkautta & Anarkiaa.

Elokuvia Suomen Sunset Boulevardilta!

Lisätiedot ja pressikuvat
www.artovafilmfestival.fi  
www.facebook.com/artovafilmfestival   

Noora Lindroos, tiedottaja
puhelin 040 25 06 439
aff.press@gmail.com

—————————————————————————————————-
Artova Film Festival osana Artova Henkeä kuuluu World Design Capital Helsinki 2012 -ohjelmaan. Designpääkaupunkivuoden tavoitteena on esitellä tapoja, joilla elinympäristöämme kehitetään designin keinoin. Näin teemme yhdessä kaupungistamme paremman paikan elää.