Art Against Racism -näyttely 27.1.-26.2. Galleria Sarjakuvakeskuksessa

228
kynns_KEKS_logo.jpg
kynns_KEKS_logo.jpg

Art Against Racism -näyttely kokoaa 10-19-vuotiaiden nuorten taiteilijoiden valokuvia, sarjakuvia ja tekstejä Sarjakuvakeskukselle (Hämeentie 150, Helsingin Arabianranta) 27.1.-26.2. Töissään nuoret tekijät käsittelevät suhdettaan rasismiin ja rasismin vastustamiseen sekä niitä tunteita, joita erilaisuus ja samankaltaisuus, mukaan ottaminen ja ulossulkeminen sekä hyväksyminen ja kieltäminen herättävät.  www.keks.fi/aar 

Näyttelyn teokset on toteutettu marraskuussa 2010 järjestetyssä rasisminvastaisessa taidetyöpajassa Helsingissä. Työpajassa nuoret tutustuivat rasismiin ja rasisminvastaiseen ja kantaaottavaan taiteeseen kolmen eri kulttuuritaustaisen taiteilijan ja nuorisotyöntekijöiden ohjauksessa. 
Näyttelyn taiteilijoina debytoi 18 eri puolilta Suomea tulevia nuorta, jotka osallistuivat Art Against Racism -kilpailuun ja -työpajaan. Kilpailun ja työpajan toteuttivat Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ja No Racism -hanke (Pelastakaa Lapset) yhteistyössä Nuori Kulttuurin kanssa. 
Näyttely toteutetaan yhteistyössä Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssin ja Suomen Sarjakuvaseura ry:n kanssa. Sarjakuvakeskus on Helsingin Arabianrannassa sijaitseva itsenäinen sarjakuva-alan kulttuurikeskus. Tiloissa on galleria, kursseja, kahvio ja sarjakuvakauppa.
 
Sarjakuvakeskus
Hämeentie 150
00560 Helsinki
Puh. 09-6856100
info@sarjakuvakeskus.fi
www.sarjakuvakeskus.fi
www.facebook.com/sarjakuvakeskus 
 
Avoinna ma-pe 10-18, la 12-16