Arabianrannan kirjaston syyskonsertit

310
Arabianrannan kirjaston syyskonsertit torstai-iltaisin klo 19. Vapaa pääsy.
Aralis-kirjastokeskus, Arabianrannan kirjasto, Hämeentie 135 A, 00560 Helsinki
to 9.10. Kuupuu (lelut, efektit, luuppaus)
to 23.10. Horst (saksofoni, viulu, rummut)
to 13.11. Grey Park (syntetisaattorit, äänielektroniikka)
to 27.11. Lau Nau (laulu, kitara, efektit, äänilelut, kotitekoiset soittimet)

Esiintyjien kulujen kattamiseen kerätään vapaaehtoinen kolehti.

Heinä- ja elokuussa järjestetty, ilahtuneen vastaanoton saanut vapaan musiikin konserttisarja Arabianrannan kirjastossa saa jatkoa loka-marraskuussa. Neljänä torstai-iltana uusia kiehtovia musiikkikokemuksia tarjoavat Kuupuu, Horst, Grey Park ja Lau Nau.

Sarjan esiintyjät ammentavat yhtä lailla vapaan improvisaation ja elektronisen musiikin perinteistä kuin erilaisista kansanmusiikeistakin. Ennen kaikkea heidän soitossaan kuuluu se
vilpitön into, jolla kukin etsii itselleen mieluisinta tapaa tehdä musiikkia. Esiintyjät soittavat perinteisiä soittimia poikkeuksellisilla tavoilla tai etsivät uusia ääniä kontaktimikrofoneilla, lelusoittimilla, radioilla, efektilaitteilla ja muilla epätyypisillä instrumenteilla. Samalla he luovat uudenlaisia musiikillisia rakenteita kyseenalaistamalla ja kehittämällä edelleen vanhoja muotoja. Joillekin esiintyjistä myös visuaaliset elementit ovat osa esitystä.

Konserttisarja tuo lahjakkaita, suuremmalle yleisölle tuntemattomia musiikintekijöitä ilmaiseen ja kaikille kaupunkilaisille yhteiseen kirjastotilaan ja kantaa näin oman panoksensa avoimemman kaupunkikulttuurin synnyttämiseen. Suurieleiset ja kalliit spektaakkelit eivät ole ainoa arvokas kulttuurin muoto – sillä kaupungin elävä henki syntyy ennen kaikkea kirjastoissa, baareissa, työnväenopistoissa ja muissa julkisissa tiloissa, joissa asukkaat voivat vapaasti tavata toisiaan ja jakaa ideoitaan taiteesta ja elämästä.

Konserttien yhteydessä on lainattavana suosituslevyjä, joita esiintyjät ovat valikoineet kirjaston kokoelmista.


ESIINTYJÄT

KUUPUU
Jonna Karanka eli Kuupuu rakentaa rauhallisesti sirkuttavaa, omalaatuisen svengaavaa kollaasimusiikkia. Karanka muokkaa elektronisesti esimerkiksi kaseteista, lelu-uruista, pilleistä, marakasseista ja omasta suustaan lähteviä ääniä ja luo näin värikkäitä, toisinaan aavemaisia ja psykedeelisiä äänimaisemia, jotka tuovat monen kuulijan mieleen lapsuuden kuvitelmia ja pelkoja. http://www.lurtta.com

HORST
Horst on Taneli Tuomisen (tenori- ja baritonisaksofoni), Hermanni Yli-Tepsan (viulu) ja Robin Ellisin (rummut) muodostama trio, jonka soitto perustuu free jazzin energialle ja tekniikoille, mutta hyödyntää yhtä lailla tahallisen karkeakulmaista rytmiikkaa.
http://uk.youtube.com/watch?v=Yd9hytVM-9Q

GREY PARK
Vuosi sitten kymmenvuotisjuhliaan viettänyt Grey Park soittaa psykedeelistä drone-musiikkia: elektronisesti tuotettua pehmeää hälymassaa, jossa pintatason äärimmäisen hidas liike paljastaa jatkuvassa muutoksessa olevan kudoksen.
http://lowfidelity.org/~nosfe/grey_park/

LAU NAU
Lau Naun eli Laura Naukkarisen musiikki on yhtäältä arvoituksellisen kaunista folk-laulelmaa, toisaalta herkkävaistoista monimuotoisen äänimateriaalin yhteensaattamista. Lau Naun levyt ovat mitä erilaisimpien sointien huolellisia sommitelmia, sillä Naukkarisella on
taito valjastaa vähäarvoisetkin soittimet ja äänityslaitteet musiikkinsa palvelukseen.
http://www.haamu.com/launau/