Arabianrannan jäälinnanrakennustalkoot

257

Rakennetaan Arabianrannan rantapuistoon jäälinna silmäniloksi ja leikkeihin. Tähän tarvitaan paljon porukkaa mukaan jäädyttämään ja tuomaan jääharkkoja, jotta saadaan oikein hieno linna!


Loppiaisena siis jäädytettään harkkoja ja jäälinnan rakennus sunnuntaina 10.1. klo 11 alkaen. Päättymisaikaa tapahtumalla ei ole ja linnaa voi rakennella vaikka useamman päivän ajankin itsenäisesti, mutta laitetaan alulle sunnuntaina klo 11-15

Paikka: Arabianrannan rantapuisto, lähellä leikkipuistoa.

Ohjeet:
Jäädytä vettä maito/mehupurkkiin. Pinoutumisen vuoksi käytetään vain yhden muotoisia purkkeja eli pitkulaisia suorakaiteen muotoisia yhden litran maito/mehupurkkeja (ei iskukuumennetun maidon purkkeja tai sen muotoisia mehupurkkeja). KORJAUS: eri muotoisista purkeista voidaan tehdä kaiteita ja kuistia eli voi tuoda myös niitä. 
Vesi laitetaan purkkiin ja purkki pystysuunnassa jäätymään vaikka parvekkeelle. Osaan jäätiilistä, tai vaikka kaikkiin, voi lisätä eri värejä vesivärien tai elintarvikevärien avulla. Väri siis mukaan ennen jäädytystä ;)Tiilet irrotetaan purkeista jo kotona ja tuodaan rakennuspaikalle vain jäätä. Näin ei tule roskaa puistoon ja kartongit voidaan laittaa kierrätykseen. Paikan päällä tiilet saa kiinnitettyä toisiinsä hyvin kun mukana on suihkepullossa vettä ja sitä suihkuttaa pikkaisen muurausaineeksi väliin. Pyritään siihen, että rakentaminen tapahtuu itsenäisesti ja sunnuntainakin mukana on alussa puuhahenkilöjä (Paula Salminen ja Maria Tuominen), jotta homma saadaa käyntiin. Ottakaa mukaan kuumaa mehua rakennusevääksi. Sunnuntaistakin varmaan tulossa kylmä päivä!