Arabianrannan ja Käpylän kirjaston toukokuun ohjelmaa: Riitta Pulkkinen, Pirkko Saisio ja taloudellis-filosofinen livekeskustelu

498
Pirkko Saisio

 

10.5.2017 klo 17:30 – 18:15 Arabianrannan kirjastossa

Fil.tri, kiinalaisen terveydenhoidon terapeutti ja akupunkturisti Helena Hallenberg kertoo kiinalaisen terveydenhoidon ajatuksia hyvinvoinnista teorian ja esimerkkien kautta. Osallistujilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja kuulla kirjavinkkejä aiheesta. Luennon järjestävät yhteistyössä Helsingin seudun kesäyliopisto ja Arabianrannan kirjastoVapaa pääsy. Tervetuloa!

 

Tiistaina 16.5. klo 18 alkaen vietetään Toivoa kirjallisuudesta -iltaa Arabianrannan kirjastossa.Vieraaksi saapuu kirjailija Riikka Pulkkinen, joka kertoo mistä kirjasta hän saa toivoa ja voimaa elämäänsä. Pulkkisen kanssa toivon teemasta ja kirjallisuudesta keskustelee kulttuuritoimittaja Aleksis Salusjärvi.Tapahtumassa teetarjoilu, lämpimästi tervetuloa!Vuosi 2017 on Suomen Mielenterveysseuran 120-vuotisjuhlavuosi ja yksi juhlavuoden kolmesta teemasta on Toivoa kirjallisuudesta. Helsingin kaupunginkirjastossa järjestetään juhlavuoden kunniaksi tapahtumakiertue tällä teemalla. Kiertueella tunnetut ihmiset kertovat, mistä kirjasta he ovat saaneet toivoa, voimaa tai iloa omaan elämäänsä. Tapahtumakiertue alkaa tammikuussa ja jatkuu koko vuoden. Kiertue vierailee jokaisessa helsinkiläisessä kirjastossa. Jaa ja löydä toivoa tuottavia vinkkejä somessa tunnisteella #toivoakirjallisuudestaLisätietoa Toivoa kirjallisuudesta -kiertueesta löydät osoitteesta helmet.fi/toivoa

 

Pirkko Saisio Käpylän kirjastossa ti 16.5.2017 klo 18-19:30

PIRKKO SAISIO: MIES, JA HÄNEN ASIANSAMies on asianajaja, arvostettu kuusikymppinen ammattimies. Vaimo on kaunis ja nuori, ja avioliitto kuin orkidea: se vaatii enenevästi lämpöä, kosteutta, keskustelua, keskustelua… 
Mutta Pablo on kuollut, lehdessä on kuolinilmoitus. Voiko se olla totta: vanha ystävä Pablo on poissa. Ystävä? Ainakin paras kaveri nuoruuden ajoilta. Jollei paras, kaveri kumminkin. Pahoja juttuja on takana, se tiedetään. Tunnit ja päivät sulavat käsiin, aika kulkee radallaan, on opeteltava imperfekti suhteessa Pabloon. 
Pablon kuolema suistaa skeptisen, tarkkanäköisen asianajajan tasapainosta. Hänen otteensa on lipsumassa ja arvostelukykynsä hämärtymässä. Ja kun toimistoon saapuu perunkirjoitusta ja pesänjakoa varten nuori mies, jonka isävainaja on Pablo, tilinteon aika on käsillä. 
Pirkko Saision romaani miehen piinaviikosta vangitsee lukijan jo ensimmäisellä sivulla. Intiimi kertojanääni rakentaa teoksen arvoituksellisen jännitteen. Mies, ja hänen asiansa haastaa, hämmentää ja kiehtoo.Tilaisuuden järjestävät Käpylän kirjastoyhdistys ja Käpylän kirjasto.Vapaa pääsy.

 

Taloudellis-filosofinen livekeskustelu 2017 Käpylän kirjastossa

Dosentit Teppo Eskelinen ja Ville-Pekka Sorsa palaavat Käpylän kirjastossa vuosina 2010-11 pyörineen radio-ohjelmasarjansa ”Taloudellis-filosofinen keskusteluohjelma” tunnelmiin lauantaina 20.5.2017 klo 14:30 – 15:30. Tarkoituksena on perinteiseen tapaan analysoida talouden ja filosofian käsitteellisiä uutuuksia dialogin ja myös huumorin keinoin. Taloudellis-filosofinen livekeskustelu lähtee liikkeelle pilaantuneen perinneruoan hinnanmuodostuksesta ja päätyy luotaamaan sitä, mikä vuonna 2017 on aidosti tärkeää ja kiinnostavaa. Taloudellis-filosofinen livekeskustelu on syvällinen, älytön ja osallistava. Se saattaa aiheuttaa kiinnostuksen filosofiaa kohtaan.Tervetuloa mukaan.