Arabianmäen puisto

1429
24

Arabianmäenpuisto on Arabian tehtaiden isännöitsijöiden huvilapuutarhoista muutettu puistoksi 1999. Puistossa on mm. koivuja ja hedelmäpuita. Metallinen taideteos on Anu Kiiskisen Nocturnal. Puiston laidassa seisovat ”isännöitsijän villat”, tehtaanjohtajienkin asuntoina toimineet asuinrakennukset. Villojen takaa löytyy Artova ry:n hallinnoima viljelypalsta-alue maakellareineen. Syreenit kukkivat istuskelupaikkojen ympärillä. 

Arabianmäen puisto

kirsikat kukkiiPuiston kunnostussuunnitelman on tehnyt maisema-arkkitehti Marja Mikkola. Puistossa säilytettiin vanhat käytävälinjat ja vanhoja puistopuita, esimerkiksi tammia ja lehtikuusia. Vanhat tenniskentät saivat mennä. Puistoon perustettiin ”hedelmätarha”, jossa kasvaa esimerkiksi päärynöitä, rusokirsikoita, imeläkirsikoita ja hapankirsikkalajikkeita. Uusiksi puistopuiksi valittiin koivut symboloimaan suomalaisuutta. Puiston moderni elementti on ympäristötaideteos Nocturnal, jonka on suunnitellut Anu Kiiskinen. Sen harmaateräksiset pylväät kiinnittyvät toisiinsa yläosiensa metallirakenteista. Pylväät ovat 7,5 metriä korkeat ja ne toimivat myös valaisimina. www.taidemuseo.fi

 
katufestivaaliArabian katufestivaalilla on keväisin toimintaa tässä ns. ”kivitorilla”. Se on talvisin hyppyreitä rakentavien lumilautailijoiden suosikki. Kivitoria ympäröivää nurmikkoa käytetään paljon tauko- ja piknik-paikkana.
 
Jos kävelet kesällä Hämeentien reunaa kohti pohjoista, voit haistaa tuoksuvat poppelit. Nämä vanhat puut ovat alppiruusujen reunustamia. 

 

 

edellinen reittipiste

seuraava reittipiste