Arabian Yöt -konserttisarja

238

Metropolia pop/jazzin Arabian Yöt -konserttisarjan tarjonta vakuuttaa jälleen monipuolisuudellaan, sillä konserttiviikon ohjelmaan mahtuu niin big band -jazzia, funkya, tango nuevoa, sävellettyä runoutta kuin gospel-musiikkiakin. Keskiössä on tällä kertaa opiskelijoiden oma sävellystuotanto. Berlin Nun groovaa tiukasti tiistaina, keskiviikkona liikutaan rytmimusiikin ja klassisen rajapinnalla Suurin Sävelin. Torstaina heittäydytään Sylin matkassa kotimaisen runouden maailmaan ja kuullaan laulaja-lauluntekijä Hanna Marshin uutta tuotantoa. Viikko huipentuu Elna and the Falsettosin ja 40-jäsenisen gospelkuoro His Master’s Noisen konserttiin. Arabianrannassa soi rytmimusiikin kirjo kaikessa rikkaudessaan.

Maanantai 12.11.

1. TULILU

Helsingissä syksyllä 2010 syntynyt kuopiolais-kiteeläis-lappeenrantalainen trio soittaa melodista modernia jazzia perinteitä unohtamatta. Yhtyeen kappaleet ovat pääasiassa pianisti Aleksis Liukon käsialaa.

2. METROPOLIA BIG BAND

Metropolia Big Band esittää Thad Jones-Mel Lewis Big Bandin legendaarista ohjelmistoa kapellimestari Antti Rissasen johdolla. Huom! Metropolia Big Band aloittaa klo 20.30.

Tiistai 13.11.

1. COWBOYS FROM HELSINKI FEATURING THE HELSINKI CASTERS

Cowboys from Helsingin kitaravetoinen musiikki on hilpeä sekoitus rock ’n’ rollia, jazzia ja villin lännen meininkiä.

2. BERLIN NUN

Tämän hetken herkullisin funk/pop-bändi käy sataprosenttisesti naisenergialla! Vastustamattoman energinen yhtye soittaa omaa tuotantoaan ja luvassa on takuuvarmasti tiukkaa soittoa ja maukkaita grooveja.

Keskiviikko 14.11.

1. DEL QUINTO PINO

Astor Piazzollan tangoklassikoita sekä yhtyeen omia sävellyksiä ja sovituksia tango nuevon tyyliin.

2. SUURIN SÄVELIN – Rasmus Soinin sävellyksiä ja sovituksia

Musiikillista virtausta, suuria linjoja, tunnetta… tutkielma klassisen- ja rytmimusiikin rajapinnasta. Jazztrion ja lähes parikymmenhenkisen kamariyhtyeen konsertissa kuullaan Rasmus Soinin sävellysten ohella hänen sovituksiaan mm. Pat Methenyn, Erik Satien ja Astor Piazzollan tuotannosta.

Torstai 15.11.

1. SYLI

Nacera Ketroussin ja Ville Kyttälän luotsaama Syli tulkitsee suomalaista lyriikkaa tuoreisiin sävelmiin kiedottuna. Kaksikon yhteistä käsialaa olevat sävellykset liikkuvat sulavasti jazzin ja näyttämömusiikin välimaastossa. Konsertissa kuullaan mm. Kaarlo Sarkian, Uuno Kailaan ja L. Onervan runoja.

2. HANNA MARSH & SILENT SOLDIERS

Hanna Marshin uudet laulut liikkuvat jazzahtavalla indiepop-rintamalla. Eteerisenä laululintusena tunnettu Hanna näyttää nyt tummemman ja rosoisemman puolensa.

Perjantai 16.11.

ELNA AND THE FALSETTOS FEATURING HIS MASTER´S NOISE

Afroamerikkalaisen musiikin juhlaa kuusihenkisen yhtyeen ja 40-jäsenisen gospelkuoron voimin!

Esityspaikka

Metropolia pop/jazz, Arabiasali

Arabiankatu 2, 00560 Helsinki

Liput

7 ja 3,5 euroa (opiskelijat, eläkeläiset ja työttömät) / ilta

Lipunmyynti alkaa konserttipaikalla puoli tuntia ennen

konsertin alkua, käteismaksu.

Pääsyliput ennakkoon: hannele.ruotsalainen@metropolia.fi,

puh. 020 783 5417

www.metropolia.fi/tapahtumat