Arabian vaalipaneeli 2023

604

Arabian vaalipaneeli – eduskuntavaalit 2023. Keskustelun teemoina mm. tulevaisuuden koulutus, talous, ympäristö ja turvallisuus.

Arabianrannan kirjastossa (Hämeentie 135) järjestettävässä paneelissa paikalla seuraavat ehdokkaat (muutokset mahdollisia):

Markku Rantahalvari – SDP
Mari Rantanen – Perussuomalaiset
Elina Valtonen – Kokoomus
Mikko Kärnä – Keskusta
Johanna Nuorteva – Vihreät
Mai Kivelä – Vasemmistoliitto

Paneelin järjestää Artova ry ja sen juontavat Keijo Lehikoinen ja Anders Jansson.

Tervetuloa!

https://fb.me/e/3rfXH5a4L

Panelistien esittelyt:

Markku Rantahalvari – SDP

”Olen helsinkiläistynyt pienen varsinaissuomalaisen paikkakunnan kasvatti. Koulutukseltani olen filosofian maisteri ja pääaineeni oli Suomen historia. Työskentelen Opiskelijoiden Liikuntaliitossa tapahtuma- ja koulutusasiantuntijana.

Kilpaurheilun lopettamisen tuoman aukon vapaa-ajassa, olen täyttänyt viime vuodet politiikalla. Tällä hetkellä toimin varavaltuutettuna sekä kasvatus- ja koulutuslautakunnan jäsenenä. Puolueen työryhmissä olen toista kautta niin maa- ja metsätalous- kuin liikuntatyöryhmässä.

Eduskuntavaaliteemani nivoutuvat liikunnan ja koulutuksen ympärille. Molemmat ovat tärkeässä roolissa tulevaisuuden riittävän ja hyvinvoivan työvoiman takaamiseksi.”

Mari Rantanen – PS

”Olen 46-vuotias reipas ja sisukas, eläinrakas perheellinen nainen Pohjois-Helsingistä. Toimin tällä hetkellä kansanedustajan luottamustehtävässä ja olen virkavapaalla pelastuslaitokselta ensihoitajan työstä.”

Elina Valtonen – Kokoomus

”Elina Valtonen on kolmannen kauden kansanedustaja, kokoomuksen varapuheenjohtaja ja kahden lapsen äiti. Eduskunnassa hän on ulkoasiainvaliokunnan jäsen ja Naton parlamentaarisen yleiskokouksen Suomen valtuuskunnan puheenjohtaja. Ennen politiikkaa Valtonen on asunut ja työskennellyt yksityisellä sektorilla eri maissa, mm. 10 vuotta rahoitusalalla Kööpenhaminassa ja Lontoossa. Hän on entinen ohjelmoija ja ollut mukana perustamassa useita kasvuyrityksiä. Valtosen esikoiskirja Vapauden Voitto (Otava 2018) oli usean viikon ajan Suomen myydyin tietokirja.”

Mikko Kärnä – Keskusta

”Olen 42-vuotias toisen kauden kansanedustaja ja monipaikkaisen uusperheen isä. Perheeseeni kuuluu ihana puoliso, kaksi rakasta lasta ja karkeakarvainen mäyräkoira Pyry. Arkeni kuluupitkälti Helsingissä eduskuntatyön parissa, mutta vapaa-aikaa vietän myös lasteni luona Lapin kodissamme ja varsinaissuomalainen puolisoni sai ylipuhuttua minut myös saaristoelämään Houtskarissa.

Ennen valintaani eduskuntaan olen työskennellyt upseerina Rajavartiolaitoksessa ja kunnanjohtajana Enontekiöllä. Olen aikanaan käynyt Maanpuolustuskorkeakoulun Helsingissä. Politiikassa minua kiinnostaakin suuresti ulko- ja turvallisuuspolitiikka sekä sisäinen turvallisuus, mutta koen silti olevani ennen kaikkea yleispoliitikko”

Johanna Nuorteva – Vihreät

”Olen erityisopettaja helsinkiläisellä yläasteella, kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Perheeseeni kuuluu kolme Arabian peruskoulun ylä- ja ala-asteilla olevaa koululaista, puoliso sekä kaksi koiraa. Erityisesti koulutukseen ja hyvinvointiyhteiskunnan puolustukseen liittyvät kysymykset saivat minut eduskuntavaaleihin ehdokkaaksi.

Erityisopettajana saan nähdä aitiopaikalta varhaiskasvatuksen, koulujen, sosiaalipalveluiden ja terveydenhuollon haasteet sekä pulan rahoituksesta ja henkilökunnasta.

Ympäristön suojelu, ilmastonmuutoksen torjunta ja kestävän tulevaisuuden rakentaminen ovat tuoneet minut aikanaan politiikkaan. Perheiden ja nuorten maailmaa sekä koulutuksen ja sosiaalipalveluiden kenttää tunteva opettaja tarvitaan nyt eduskuntaan. Nämä vaalit ovat vedenjakaja: mihin suuntaan hyvinvointiyhteiskuntamme lähtee.”

Kuva: Vessi Visuals

Mai Kivelä – Vasemmistoliitto

”Olen arabianrantalainen kansanedustaja (vas) ja pitkän linjan ympäristöaktivisti. Toimin rohkeasti ja johdonmukaisesti luonnon monimuotoisuuden, ilmastotekojen, ihmisten yhdenvertaisuuden ja eläinten oikeuksien puolesta. Ja saan myös asioita aikaiseksi.

Politiikan ulkopuolella tykkään lukea ja viettää aikaa luonnossa, erityisesti Vanhankaupunginlahden luonnossa, sekä tietenkin olla perheeni ja ystävieni kanssa. Minulla on kaksi lasta, joista toinen on koululainen ja toinen päiväkoti-ikäinen.

Kansanedustajana olen periksiantamattomasti puolustanut luontoa ja tasa-arvoa sekä vienyt ilmastotoimia eteenpäin. Tätä työtä olen hyvin sitoutunut jatkamaan.”

Kuva: Hilla Kurki

Markku Rantahalvari
Mari Rantanen
Elina Valtonen
Mikko Kärnä
Johanna Nuorteva
Mai Kivelä