Arabian Palvelu Oy:n hallituksen asukasedustaja erosi

426

Arabian Palvelu Oy:n hallituksen asukasedustaja Tuomas Kurttila on eronnut hallituksen jäsenyydestä. Alla ja liitteenä eroilmoitus.

30.4.2011

Arabian  Palvelu  Oy:n  hallitus  ja  toimitusjohtaja

Arabianrannan  asukastoimijat

 

EROILMOITUS ARABIAN PALVELU OY:N HALLITUKSESTA

Ilmoitan tällä päivämäärällä eroavani Arabian Palvelu Oy:n hallituksesta. Eroni on kannanotto Helsingin kaupungin linjaukseen olla lisäämättä asukasedustajien määrää yhtiön hallituksessa. Tämä ilmentää kaupungin vähäistä halua lisätä kyseisen yhtiön hallinnon avoimuutta, asukaslähtöisyyttä ja palvelukulttuuria.

 

Olen toiminut vajaan vuoden Arabian Palvelu Oy:n hallituksessa ensimmäisenä asukasedustajana. Vuodesta 2002 toimintansa aloittaneen yhtiön toimintaa on pystytty suuntaamaan jo lyhyessä ajassa vastaamaan paremmin asukkaiden tärkeinä pitämiä tavoitteita eli avoimuutta, asukaslähtöisyyttä ja palvelukulttuuria. Asukastila Kääntöpaikan jatkon varmistuminen, yhtiöstä tehtävän tiedotuksen tarpeellisuuden ymmärtäminen sekä vuoden 2010 tilinpäätöksen yhteydessä   hallituksen pöytäkirjaan tehty kirjaus tilinpäätöksen avaamisesta tarkemmin kirjallisesti kertovat, että  asukkailla on oleellinen rooli yhtiön toiminnan kehittämisessä.

 

Helsingin kaupungin omistajaohjaus Arabian Palvelu Oy:n strategiseen ja operatiiviseen toimintaan on ollut heikkoa. Eroni hallituksesta on myös kannanotto kaupungin heikkoon otteeseen yhtiöstä kaupungin omistaessa yhtiöstä noin 50 prosenttia. Asukkaiden näkökulmasta kaupunki on laiminlyönyt oman tehtävänsä yhtiön kehittämisessä ja omistajaohjauksessa. Tämän johdosta kaupungin pitäisi nopealla aikataululla tutustua, syventyä ja selvittää omasta näkökulmastaan Arabian Palvelu Oy:n toimintaa.

 

Me asukkaat odotamme nyt Helsingin kaupungilta, jonka 100%:a omistajia olemme, johdonmukaisuutta ja rehellistä toimintaa Arabian Palvelu Oy:n toiminnan avoimuuden, asukaslähtöisyyden ja palvelukulttuurin lisäämiseksi. Sen voi aloittaa käyttämällä kaupungille kuuluvaa omistajaohjausta lisäten asukasedustajia 12.5. pidettävässä yhtiökokouksessa nykyisestä yhdestä vähintään kolmeen edustajaan.

 

Tuomas Kurttila

 Eroilmoitus liitteenä 41.23 Kt 30.04.2011

 

 

******

Asukasedustajaehdokaat valitaan ylimääräisessä Arabian Palvelun osakasyksikköiden yhteiskerhotilojen edustajakokouksessa. Alla kokouskutsumuistutus.

Kokouskutsu ylimääräiseen Arabian Palvelun osakasyksiköiden yhteiskerhotilojen edustajakokoukseen

Aika: ma 9.5. klo 18:30
Paikka: Kääntöpaikan Klubi
Esityslista
1. Kokouksen avaus, läsnäolijoiden, laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
2. Esityslistan hyväksyminen
3. Yhteiskerhotilojen hallintamalli – esittely
4. Mahdollisten asukasyhtiöedustajien valinta Arabian Palvelun hallitukseen
5. Mahdollisten asukasedustajien varamiesten valinta Arabian Palvelun hallitukseen
6. Seuraavan kokouksen päivämäärä
7. Kokouksen päättäminen  

Tervetuloa,
Jarne Atsar
(Kääntöpaikan hallintoryhmän vt pj)    

Kutsu on mennyt jo aiemmin kullekin osakasyksikölle. Edustajakokoukseen on kutsuttuna kunkin osakasyksikön edustaja.