Kohtaa kotikulmasi!

3006
kartta

Artovan kotikaupunkipolut Facebookissa

Artovan Kotikaupunkipolut nostavat esiin mielenkiintoisia historianpalasia, taidetta ja luontokohteita. Olemme koonneet sinulle kattauksen, jossa on taidetta, luontoa, historiaa – valoa ja värejä. Polut mutkittelevat Arabianrannassa, Toukolassa ja Vanhakaupungissa.

Vuonna 2012 nimettiin Polut Arabian kotikaupunkipoluiksi, vaikka Toukolan kaupunginosassa ollaan ja hallinnollisesti kaupunginosa on Vanhankaupungin piiriä. Vuoden 1751 oikeudenkäyntipöytäkirjoissa mainitaan ensimmäisen kerran Arabia ja Kaanaan maa.  Vuonna 2017 polkuihin lisättiin alueen eteläosan uudet talot ja reittejä muokattiin kolmeksi tunnin mittaiseksi iltalenkiksi. Polut ristittiin uudelleen Artovan Kotikaupunkipoluiksi.

Haluatko lisätä polun reittipisteisiin uutta tietoa? Onko sinulla omia muistoja tai kuvia kohteista? Kerro, mikä on lapsen kanssa kivaa tekemistä. Polut kehittyvät jos niitä käytetään, joten lähde vaeltamaan, ja lähetä kaupunginosayhdistykseen kommenttisi. Yhteensä voi kävellä 9 kilometrin matkan tai vaikka vain muutaman reittipisteen verran. Oikopolut sallittu! Kävellä voi milloin itselle sopii, ja se on ilmaista. 

Toivomme, että reittipisteillä kulkeminen herättää näkemään historian kerroksia lähiympäristössämme: Kiipeä Kellomäen huipulle. Tähystä maamerkkejä. Voit kuvitella merirosvojen purjehtivan kohti kaupunkia, haistaa tuulen ja nähdä kuumailmapalloja.

Tervetuloa poluille! 

Vuonna 2017 polkuja uudistivat Pauli Saloranta, Keijo, Anders, Ilona, Maria, Satu, Mauri, Milla N.. Rahoituksen tarjosi Museovirasto.

Artovan vuoden 2012 kotikaupunkipolkuryhmäläiset: Maria, Kati, Satu, Roosa, Tarja ja Tapio

Vuonna 2012 mukana auttamassa monin tavoin: Suomen Kulttuurirahasto, Kanta-Helsingin omakotiyhdistys ry, Artova ry, Kääntöpaikka, Metropolia, Pauli Saloranta, Kari Salo, Janne Kareinen, Saara Vanhala, Tuomas Jaanu, Raili Niemenkari, Eero Haapanen

Arabian kotikaupunkipolkujen logo ja visuaalinen ilme: Computer Boys/Tomi Leppänen

Valokuvat sivuilla kuuluvat kotikaupunkipolkuryhmälle, ellei toisin mainita