Tule mukaan päivittämään Arabian Kotikaupunkipolkuja!

601
rantapuisto2

Kotikaupunkipolut ovat tapa lähestyä maisemaa ja ympäristöä, konsepti, jota Pauli Saloranta on kehitellyt 2000 -luvun alusta alkaen.

Vuonna 2012 valmistui Arabianrantaankin innokkaiden vapaaehtoisten voimin kaksi kotikaupunkipolkua, joiden varrella on 47 eri tiedonalojen kohdetta. Polut jakaantuvat edelleen useampaan risteilevään reittiin. Opastustekstit kertovat kohteiden historiasta, maisemasta ja ihmisistä. Esimerkiksi Toukola -Vanhakaupunki- Arabianranta -reitti on viisi kilometriä pitkä ja sisältää 25 kohdetta, joista on kertynyt 28 sivua tekstiä kokonaisuudessaan. Näitä tekstejä tiivistetään ja käydään päivityksessä läpi. Maiseman ja ympäristön kerroksellisuus ja tulevat näkymät ovat keskiössä.
Päivitys lähtee käyntiin jo heinäkuussa kohteiden tarkastelulla. Tähtäimessä tässä päivityksessä on jakaa alue kolmeen kompaktiin reittiin, joista tehdään syksyllä myös paperinen vihko kuvineen. Pauli Saloranta konsultoi hanketta Museoviraston avustuksen turvin. Esimerkiksi alueen eteläreuna on sitten vuoden 2012 valmistunut ja sinne on myös tulossa uutta, esimerkiksi Arcadan urheiluhallin muodossa. Nämä tiedot olisi hyvä lisätä kohdekuvauksiin tai lisätä kokonaan uusi reittikohde.

Ilmoitaudu mukaan hankkeeseen Arabianranta-Toukola-Vanhakaupunki kulttuuri- ja kaupunginosayhdistyksen Artovan koordinaattorille (artova.koordinaattori@gmail.com). Kohdekuvauksia voi valita yhdestä kolmeen tai useamman, oman mielenkiintonsa mukaan. Tule mukaan päivittämään Arabian kotikaupunkipolkuja ja tekemään kotikulmiamme entistä tunnetummaksi!

Artovan koordinaattori, 050309951, artova.koordinaattori@gmail.com

kotikaupunkipolut kartta