Arabian Katutaideseminaari

320


Ensimmäistä kertaa Arabian Katufestivaalien yhteydessä järjestettävä katutaideseminaari tuo katutaiteilijoita, Helsingin kaupungin päättäjiä sekä virkamiehiä keskustelemaan pääkaupunkiseudun katutaiteesta.

Suomen mielenkiintoisimmassa katutaideseminaarissa pureudutaan katutaiteeseen uudesta näkökulmasta. Tarkoituksena on keskustella katutaiteesta nimenomaan taiteenalana ja avata katutaiteen nykytilaa niin pääkaupunkiseudulla kuin kansainvälisestikin. 

Jo varmistuneita keskustelijoita:

Hende Nieminen
Graffitimaalari vuodesta 1988. Yhdistää projekteissaan katutaidetta, kuvituksia, lapsi- nuorisokulttuurityötä ja vaihtoehtoisia toimintamalleja. Mukana useissa hiphop-kulttuuriorganisaatioissa,mm. Funk On ry (jo lopetetun yhdistyksen toiminnanjohtaja), Signmarkin Team Haloo sekä Universal Zulu Nation Scandinavia
Lue lisää Henden blogista:
http://hendenvaara.blogspot.fi/

Umut Kiukas
MAKE YOUR MARK Garage / Galleryn perustaja, Umut Kiukas, on ollut läheisesti mukana graffiti- ja katutaidekulttuurissa vuodesta 1987. Vuonna 2011 hän perusti MAKE YOUR MARK Garage / Galleryn, jossa on kuukausittain vaihtuvia alan taidenäyttelyitä ja myydään alan tarvikkeita. Hän myös edustaa alan tunnetuimpia suomalaisia taiteilijoita ja on konsultoinut lukuisia taideprojekteja, mm. 2012 Porin taidemuseossa järjestettyä Street art – The new generation-näyttelyä.
http://www.makeyourmark.fi/

Pekka Sauri
Rakennus- ja ympäristötointa johtava apulaiskaupunginjohtaja.

Seminaarin ohjelma julkistetaan kokonaisuudessaan lähempänä seminaaria.

Seminaari järjestetään 16.5. klo 12 alkaen Arabianrannan uudessa elokuvateatterissa Kino Sherylissä (Hämeentie 135 C).

Seminaari on kaikille avoin ja maksuton.

Lisätietoa ja ohjelmapäivitykset löytyy festarisivuilta www.arabiankatufestivaali.fi