Arabian Katufestivaalin ohjelma on julkaistu!

415
AKF2014 FBbanneri-01

Tiedote – Julkaisuvapaa

Sykähdyttävä katutaide ja kierrätyksen raikkaat tuulet täyttävät Arabian 17.5. klo 12-17 kun liikenteeltä suljettu Hämeentien valtaa laaja kirjo taidetta. Tarjolla on yllätyksellistä katutaidetta uusine pintoineen, sirkusta, musiikkia, tanssia, performansseja, kirppareita, kierrätystä, ravintoloita, kahviloita, erilaisia työpajoja lapsille ja aikuisille, sekä Ravintolapäivän kahviloita ja ravintoloita.

 

Buffattu-katutaidealue laajenee tänä vuonna katutaiteen näyteikkunaksi
27 yllätyksellistä pintaa, yli 20 maalaria. Katutaiteen näyteikkuna tuo näkyville Suomessa tehdyn katutaiteen monimuotoisuuden juuri nyt. Ennennäkemättömän laaja kirjo eri tyylejä ja maalareita, mm. Suomen kansainvälisesti tunnetuin graffitiartisti Egs. Paikalle saapuu myös islantilainen katutaiteilija Mint. Myös Helsingin Energian kanssa yhteistyössä järjestettävä sähkökaappien maalauskilpailu kääntää uuden lehden pääkaupunkiseudun katutaiteessa.

Kierrätys on Arabian Katufestivaalin sydän 
Poimintana Kääntöpaikan ja Hämeentien jättikirppikset, iso Tuo & Hae – ilmaiskierrätyspiste, Toukolan avoimien pihojen kirpparit, Stenan sähkö- ja elektroniikkaromun vastaanottopiste. ”Zero waste” -ideologiansa mukaisesti Arabian katufestivaali näyttää esimerkkiä ympäristöystävällisestä kaupunkitapahtumasta.

Vakuuttava musiikkikattaus takaa kävijöille reilut 26 bändiä. Mm. viime vuoden Flow -festivaalillakin esiintynyt Hermanni Turkki kuvailee kokoonpanoaan folkmelskettä soittavaksi katuorkesteriksi, kun taas Lossi T & Juoksut edustaa funk- ja rap-painotteisempaa urbaania rytmimusiikkia.

Sirkusohjelmalle oma areena
Lukuisten perinteisten sirkuksen muotojen ohella festarilla pääsee ihailemaan lajin uusia tuulia, kuten valtavia Cyr-renkaita. Festari tarjoaa myös mahdollisuuden päästä kokeilemaan sirkusta, esimerkiksi sirkuspajassa tai vaikkapa MoodforHoopin vannejameissa.

Lukuisia pajoja
Arabian Katufestivaali tarjoaa monipuolisia osallistumisen tapoja lukuisissa työpajoissa. Voit piipahtaa esimerkiksi askartelemassa kukkaruukkuja ja valokuvakehyksiä Anu Harkin johdolla kierrätysmateriaaleista, tai tulla loihtimaan näköisesi maailmankaikkeutta kuvaavan kosmostarran tai tekemään nallellesi robottiasun.

Lapsille tapahtumassa riittää tehtävää ja koettavaa koko päiväksi. Robottiasun tuunaamista kierrätysmateriaaleista, musikkiteatteria, sirkusta, lukuisia pajoja ja leikkejä.

Seitsämättä kertaa järjestettävä tapatuma on ilmainen. Tervetuloa!

 

Viime vuonna kävijöitä oli reilut 8000. 

www.arabiankatufestivaali.fi
https://www.facebook.com/katufestivaali

 

Lisätietoja:

Anna Suonsyrjä
vastaava tuottaja 
arabian.katufestivaali@gmail.com 
050 522 9561


Heidi Hietala
vastaava tiedottaja
press.akf@gmail.com

 

Painolaatuiset kuvat löytyvät täältä. (Kuvat Outi Neuvonen)

lapsi

houseofqueens

akf

logo2014-540-väri