Arabian Katufestivaalin kierrätysohjelma monipuolistuu entisestään

380
logo2014-540-väri

Arabian Katufestivaali tunnetaan kierrätys ja katutaidetapahtumana. Tänä vuonna olemme halunneet korostaa kierrätyksen merkitystä paitsi tapahtuman ohjelmassa, myös kaikkia sen osa-alueita lävistävänä ideologiana: pyrimme entisestään minimoimaan festivaaleilla syntyvän jätteen määrää ja esimerkiksi visuaalisen ilmeen luomisessa hyödynnetään kierrätysmateriaaleja. Ohjelmaa suunnitellessamme olemme halunneet käsitellä kierrätystä sen laajassa merkityksessä: kyse on perinteisten muotojen kuten kirpputoritoiminnan ja jätteen lajittelun ohella myös kaikenlaisen tavaran, palveluiden ja ideoiden kierrosta, vaihdosta ja jakamisesta.

Tänä vuonna suositut kirpputorit jatkavat Hämeentien varrella, Toukolan avoimilla pihoilla ja Kääntöpaikan edustalla. Mukana on myös lifestyle-bloggaajien kirpputori. Kivitorille nousee tuttuun tapaan suosittu Tuo & Vie-ilmaisvaihtotori, jossa festivaalivieraat voivat vaihtaa tarpeettomia tavaroitaan tarvitsemiinsa. Tänä vuonna Tuo & Vie –torilla vaihdetaan myös alueen asukkaiden toiveesta työkaluja ja käsityötarvikkeita. Bookcrossingin ja Artova Film Festivalin pisteillä taas voi käydä vaihtamassa kirjansa tai elokuvansa toiseen. Kierrätyskeskuksen noutoauto ja Stenan sähkö- ja elektroniikkaromujen ja metallin vastaanottopiste palvelevat myös kävijöitä Kivitorilla.

Tänä vuonna olemme halunneet myös sitoa kierrätystä vahvemmin yhteisöllisyyteen ja ymmärää sitä tavaroiden, palveluiden ja ideoiden jakamiseen kytkeytyvänä konseptina. Helsingin Jaetaan-yhteisö toimii kiinnostavana esimerkkinä tästä uudelleen henkiin heränneestä yhteisöllisyydestä, jolla myös säästetään ympäristöä.

Pajatoiminnassa keskitytään korjaamiseen ja vanhan uudistamiseen: Trift/Remaken korjausompelupajaan Bookvillaniin voit tulla ohjatusti korjaamaan suosikkivaatteesi. Samalla voit penkoa THRIFT second handin aarteita ja vaihtaa tuomasi vaatekappaleen toiseen. Stadin ammattiopiston media-assistenttiopiskelijoiden pajassa taas digimateriaalit saavat toisen mahdollisuuden ja voit tuunata kuvat, piuhat, nippelit, näppikset ja muut hilavitkuttimet uuteen uskoon.

Perheen pienimmille tarjolla on mm. Rojupöhön kierrätykseen kytkeytyvää nukketeatteria ja lasten pajoissa askarrellaan kierrätysmateriaaleista esimerkiksi paperinukkeja.