Arabian katufestivaali räväyttää valtavalla usean seinän muraalilla ja aloittaa Helsingin kaupungin katutaidekesän

771
tiedote muraali 1

Katutaiteen suunnannäyttäjä Arabian katufestivaali toteuttaa osana 10 vuotta täyttävää tapahtumaa valtavan seinämaalauksen, joka levittäytyy  Kaironkatu 4 kerrostalon kolmelle eri seinälle. Arabian katufestivaalista alkaa myös Helsingin kaupungin katutaidekesä, joka tukee ja tuo esiin Helsingin laajaa katutaidekenttää.

 

Arabian katufestivaalia juhlitaan 20.5.2017 jo kymmenettä kertaa. Vuosien aikana tapahtuma on vakiintunut katutaiteen suunnannäyttäjäksi ja uudisraivaajaksi. Juhlavuoden kunniaksi toteutetaan jälleen jotain ennennäkemätöntä – valtava taideteos, joka maalataan rakennuksen kolmelle eri seinälle!

”Festivaaleilla vuosien varrella maalatut eri pinnat ovat avanneet kaupunkilaisille katutaiteen merkitystä ja sanomaa, sekä haastaneet ajattelutapoja siitä mihin ja miten voi maalata”, kertoo Nuorisoasiainkeskuksen katutaideprojekteista vastaava mediatuottaja Antti Salminen.

Helsingin Toukolassa sijaitsevasta Kaironkatu 4:stä maalataan kaikki maalattavissa olevat seinät ja kokonaisuudesta muodostuu valtava useasta suunnasta näkyvä taideteos. Teoksen toteuttavat suomalaisen graffititaiteen uranuurtajat Jani Tolin ja Osmo Inferno.

Muraalibuumi lähti nousuun Jukka Hakasen teoksen myötä Arabian Katufestivaalilta vuonna 2015. Nyt maalattava koko talon muraali tuo jälleen isosti esiin taitelijoita ja antaa kasvot suomalaisten kovalle osaamiselle.

Katutaidekesä kutsuu uusien maamerkkien luokse

Rakennusten, sähkökaappien ja muiden kaupunkielementtien maalaaminen ei ole enää töhrimistä vaan arvostettu osa kaupunkikulttuuria. Helsingin kaupunki tuo katutaidetta esiin Katutaidekesä-projektin myötä. Kokonaisuus käynnistyy Arabian katufestivaaleilta.
Kesän aikana täydentyvälle Katutaidekartta-sivustolle kootaan Helsingin kaikki olemassa olevat ja suunnitellut katutaidekohteet. Lisäksi katutaiteen ympärille luodaan muun muassa tarinallisia reittejä, jotka ovat helposti kuljettavissa. Kesän aikana kartutetaan katutaiteeseen liittyvää kuva -ja videomateriaalia.

”Katutaideteokset haastavat kaupunkilaisia miettimään omaa ympäristöään. Katutaide on juuri nyt kovassa nosteessa ja se tuo asuinalueiden hienon kirjon esiin”, Antti Salminen kuvailee.

Lauantaina 20.5.2017 kello 12-19 järjestettävä Arabian katufestivaali kokoaa liikenteeltä suljetulle Hämeentie 135:n alueelle monipuolista ja kunnianhimoista taidetta.