Arabian Katufestivaali 2015

571
akf_logo.jpg

Suomen suurin katutaide- ja kierrätystapahtuma Arabian Katufestivaali ottaa Hämeentien haltuunsa 16.5.2015

Viime vuonna yli 15 000 kävijää houkutellut Arabian katufestivaali tarjoaa jälleen vahvan kattauksen monimuotoista ja yllätyksellistä katutaidetta, kierrätystä sekä katuruokaa lauantaina 16. toukokuuta kello 12-18. Liikenteeltä suljetulla Hämeentiellä pääsee irtautumaan arkitodellisuudesta, kun ympärille levittäytyy tuore läpileikkaus kotimaista katutaidetta: musiikkiesityksiä, katumaalausta, nykysirkusta, tanssiesityksiä, kokeilevaa teatteria sekä koko perheelle sopivia taide- ja kierrätystyöpajoja.

Tästä facebookin tapahtumailmoon.

Ideologiansa mukaisesti festivaali kutsuu kävijänsä ottamaan julkiset tilat kuten kadut ja puistot luovasti omaan käyttöön. Arabianrannan, Toukolan ja Vanhankaupungin alueelle levittäytyy lukuisia kierrätyspisteitä ja ihmisten omia kirpputoreja monenlaiseen makuun.

Tänä vuonna festivaalien teemana on muraalit eli isot seinämaalaukset. Festivaaleilla on mahdollisuus päästä luomaan omaa taidetta kaikille avoimelle seinälle sekä kuuntelemaan keskustelua suomalaisen graffititaiteen ja muralismin nykytilasta Katutaideseminaarissa.

Arabian katufestivaali on voittoa tavoittelematon ilmaistapahtuma, jonka pääjärjestäjänä on alueen aktiivinen kulttuuri- ja kaupunginosayhdistys Artova ry. Tapahtumassa viihtyvät niin taiteen ystävät, kierrätysintoilijat, ruokahifistelijät kuin urbaanit perheetkin. Kävijämäärän kasvaessa kotoisa taidekokemusten ja elämysten vaihtaminen sekä monipuolinen kierrätys ovat edelleen festivaalilla pääosassa. Arabian alueen asukkaat ovat mukana tapahtumassa näyttämässä minkälaista katukulttuuria he haluavat tuoda ympäristöönsä.