Arabian joulurauha on julistettu

412
julistus

Hyvää jouluaattoa Arabianrannan väki. Olen kutsuttu toivottavamaan joulurauhaa teille kaikille tänä vuonna. Aion julistaa joulurauhan perinteisellä joulurauhan julistuksella, johon olen omavaltaisesti lisännyt omia ajatuksiani.

Ja vaikka vieressäni palaa hautakynttilä, niin

Huomenna, jos Jumala suo,
on meidän Herramme ja Vapahtajamme armorikas syntymäjuhla;

eli joulupäivä. Olemme syöneet, juoneet, antaneet, ottaneet, nauttineet. Vatsamme saattaa vääntää närästyksestä, jäteastiat ovat täynnä roskaa ja kaapit tursuavat uutta tavaraa. Mutta olemme olleet onnekkaita, jos olemme viettäneet jouluaaton ystäviemme, perheenjäsentemme ja rakkaimpiemme seurassa. Jotkut ovat riidelleet, jotkut rakastaneet, jotkut muistaneet Jeesuksen syntymää, jotkut viettäneet tavallista lomapäivää, ja pohtineet joulun merkitystä. Toiset meistä ovat seuranneet joulunviettoa sivusta ja odottavat hanukkaa, ramadania tai tulevaa hevosen vuotta. Jotkut meistä ovat käyneet joulukirkossa ja jotkut katsoivat televisiosta Samu Sirkan joulutervehdyksen. Erilaisista tavoista, näkemyksistä ja eroavaisuuksista huolimatta meitä kaikkia yhdistää yksi asia. Me kaikki elimme tämän päivän. Elimme jouluaaton. Elimme joulukuun 24:n päivän. Jaoimme tuon hetken ajan jatkuvassa helminauhassa. Meidän jokapäiväinen tehtävämme onkaikki jakaa sama todellisuus jokaisessa hetkessä, jokaisessa kohtaamisessa, jokaisessa keskustelussa, jokaisessa tervehdyksessä. JA ennenkaikkea meidän tehtävämme on tehdä se sovussa ymmärtäen ja kunnioittaen erilaisuutta sekä toisenlaisuutta.

julistetaan siis täten yleinen joulurauha kehoittamalla kaikkia tätä juhlaa asiaankuuluvalla hartaudella viettämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään,

Minun toiveeni on, että yleinen joulurauha jatkuu ympäri vuoden. Me Arabianrannan asukkaat voimme pitää yllä rauhaa ja sopua tulevan vuoden jokaisena päivänä.

sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulujuhlaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla käytöksellä häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka laki ja asetukset kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

Haluan lainata rakkaan ystäväni Arnold Shwarzerneggerin kuuluisaa sanontaa ”More is more”, Enemmän on enemmän, enemmän joulupukkeja on enemmän lahjoja, enemmän enemmän suklaata on enemmän läskiä, enemmän lunta on enemmän ulkoleikkejä, enemmän ymmärrystä on enemmän onnellisuutta, enemmän rakkautta on enemmän rakkautta.

Lopuksi toivotetaan kaupungin kaikille asukkaille riemullista joulujuhlaa.

Katriina Haikala/ Tärähtäneet Ämmät

Kuvat: Liisa Heikinheimo

rauhaisaa joulua

joulurauha-katriina-haikala-joulupukki

 joulurauha2014