Annalan asemakaavamuutos: kommentoi kaupunginosayhdistykselle 26.5.2016 mennessä

468
IMG 0331

Annalan alueesta on olemassa kaavaluonnos, jossa Annalan päärakennukselle Villa Annebergille ja kahdelle muulle piha-alueen rakennuksella aiotaan erottaa puistosta oma tontti. Uusi kaava mahdollistaa rakennusten myynnin myös yksityisille.

Hyötykasviyhdistys järjesti tiistaina 10.5. ”Päivä Annalassa” seminaarin, jossa oli esittämässä oman näkemyksensä asiaan mm. professori Laura Kolbe ja apulaiskaupunginjohtaja Anne Sinnemäki. Villa Annebergin historiasta voidaan todeta sen verran, että huvilan perustaja on alunperin kauppiaana toiminut Gustav Otto Wasenius. Wasenius osti torpan huutokaupasta vuonna 1826, jonka jälkeen käyttötarkoitus muuttui huvilasta puutarhaksi ja nimeksi vakiintui Villa Anneberg Waseniuksen Anna vaimon ja kallioisen maaston perusteella.

Kaupunginsuunnitteluviraston suunnitelmissa vuonna 1997 Annalasta on päätetty tehdä kaupunginhallituksen hyväksymänä puutarhakulttuurin keskus, mutta tällä hetkellä Helsingin kaupungin tilakeskus on myymässä Annalan rakennuksia ja KSV valmistelemassa kaavamuutosta Annalaan. Tämä taas perustuu kaupungin strategiseen linjaukseen luopua liikaa remontoitia ja ylläpitoa vaativista huviloistaan. Hyötykasviyhdistys on toiminut alueella yhdessä rakennuksista vuodesta 1999 lähtien ylläpitäen alueen viljelyspalstoja, järjestäen koúlutustilaisuuksia ja kursseja ja pyörittäen kaikkea muuta erilaista toimintaa. 

Artovan yleiskaavaryhmän tilalle perustettu tällä hetkellä ”kaupunkikehitys” -ryhmän nimellä kulkeva toimintaryhmä aikoo antaa asiasta lausunnon ja pyytää täten työnsä tueksi Arabianranta-Toukolan-Vanhakaupunki alueen asukkailta kannanottoja Annalan huvilan säilyttämisen puolesta tai sitä vastaan, alueen kehitysehdotuksia ja mitä tahansa, mitä haluaa alueen kaavaluonnoksesta sanoa. Kommentit voi lähetää to 26.5.2016 mennessä osoitteeseen kaupunginosayhdistys@gmail.com otsikolla Annalan asemakaava.

Eli kaavaluonnos on nähtävissä TÄÄLLÄ.

”Päivä Annalassa” Seminaarin ohjelma: Päivä_Annalassa-valmisohjelma2_2.pdf

IMG 0326