Paikalliset toimijat festivaaleilla

677
Nettiversio PystyJuliste Artovan Mobiilikino

Toukolan avoimet pihat

Tule nauttimaan pihakirppiksistä ja kotikahviloista sekä tapaamaan paikallisia puutaloidylliin! Esimerkiksi kahvila Simpukka on taas huomenna auki Kongontie 8:ssa 11:00 alkaen! Legendaariseen tapaamme kahvilassa on tarjolla linssikeittoa, puolukkapiirakka, lasten pakastamia mehujäitä ja tietenkin kahvia. Lisäksi lasten oma kirppis.

Artovan Mobiilikino

Hyppää kyytiin Artovan Mobiilikinoon ja katso lyhytelokuvia popparin kera Kääntöpaikan (Intiankatu 1) edessä! Elokuvat tarjoaa Turku Animated Film Festival ja niitä nähdään koko päivä.

 

Arabianrannan kirjastolla

Miniroskistyöpaja kaikenikäisille 12.00-13.00

Tuula-Maria Ahonen opastaa miniroskiksen tekemisessä. Miniroskis on Roska päivässä -liikkeessä syntynyt, roskaamista ennaltaehkäisevä ”fiksu ja kätevä keksintö”, kuten käyttäjät sanovat. Miniroskis kulkee mukana pienessäkin taskussa ja miniin voit laittaa omat, yleisimmät roskat. Tule tuunaamaan, tarpeet ja välineet työpajan puolesta.

miniroskis

 

Stadin jortsut 13.00-15.00

Kari Varvikko haastattelee 100 v. stadin jortsuja ja tanssimestoja teoksen kirjoittajaa Timo Honkalaa. Honkalan kirja käsittelee Helsingin vanhojen tanssilavojen sekä työväen-ja seuraintalojen sekä VPK:den tanssihistoriaa Helsingin eri kaupunginosissa.

Ohjelmassa myös elävää tanssimusiikkia Slangibändin säestämänä, kaikki halukkaat voivat laittaa jalalla koreasti kirjastossa! Ilmainen sisäänpääsy, kahvitarjoilu!

Tervetuloa kuuntelemaan ja tanssimaan. Yhteistyökumppanina Stadin Slangi ry!

stadinjortsut

 

Taiteilijayhdistys Kolmas Kerros

Hämeentie 157:ssä tilojaan pitävä n. 40 henkinen Taiteilijayhdistys Kolmas Kerros ry (3K) tuo Arabian katufestivaaleille mukanaan teltallisen taidetta, sekä taidekäsitöitä. Teltalla pääsee tutustumaan osaan yhteisön taiteilijoista, sekä heidän töihinsä. Kolmas kerros haastaa festivaali kävijät pohtimaan tulevaisuuden katukuvaa. Millaisilla kulkuvälineillä tulevaisuudessa liikutaan, näkyykö katukuvassa jalankulkijoita ja miltä tulevaisuuden jalankulkija näyttää. Entä näkyykö katukuvassa eläimiä? Tulevaisuuden katua kuvitetaan katuliiduilla (sään sallimissa puitteissa). 3K:n teltalla voi myös virittäytyä festivaalitunnelmaan ottamalla kasvomaalauksen. Kasvomaalauksia on tekemässä 3K:n taiteilijat.

 Nurkkapuoti

 

Mifuko

Suomalainen muotoilu kohtaa afrikkalaisen käsityötaidon Hämeentiellä!

Mifuko (Hämeentie 130, puuhuvila) on avoinna festivaalipäivänä la 19.5. klo 12-18. Outletistamme voit tehdä löytöjä ja samalla nauttia kahvilamme tarjoilusta, sään salliessa myös ulkona. Trust Kahvilan tuotto menee Mifuko Trustin Huussihankkeen tukemiseen Keniassa.

kiondot Aug2017 uupitirronen 25

 

ArT Arabianrannan taiteilijat

Arabianrannan taiteilijat ja heidän perustamansa taidelainaamo www.artlainaamo.com esittäytyvät taidebussissa. Lainaamo on netissä toimiva
palvelu jossa voi suoraan taiteilijan kanssa sopia teosten lainaamisesta kodin tai yrityksen tiloja kaunistamaan. 

Ryhmäämme yhdistää se että me asumme tai työskentelemme Arabian alueella ja haluamme tuoda paikallisesti toimintaamme tunnetuksi ja taidetta lähelleasukkaita. Aiempina vuosina olemme katufestivaalien aikaan pitäneet yhdessä Metropolian opiskelijoiden kanssa työhuoneillamme avoimia ovia sekä ohjattujataidekävelykierroksia, mutta nyt rantaudumme keskelle festaria. Säännöllisesti olemme esittäytyneet Arabian kirjastossa kuukausittain vaihtuvilla näyttelyillä. Toteutamme teoksemme monin eri tekniikoin ja kuva-aiheemme ovat myös moninaiset. Bussissa on esillä pieniä teoksiamme ja kerromme mielellämme niiden sisällöistä ja tekotavoista.                                                           

Festareilla nähdään Helsingin kaupunginkirjaston Lastenkirjastoauto Stara. Paikalla on myös kirjaston henkilökuntaa ja hyllyillä on tavallista runsaammin taidekirjallisuutta lainattavaksi. Työpajassa bussin vierellä on mahdollisuus värittää kuvia joissa on pohjanataiteilijoiden teokset ja luoda niistä aivan uuden oman versionsa. 

värityskuva vuosi2017 teijaimmonen

 

Verhoomo

Poikkea verhoomoon! Palttinassa on avoimet ovet klo 12-16. Näe, koe, kysy, tutustu! Esillä kangasmalleja, verhoilumateriaaleja ja työvaiheita. Päivän aikana tehdyistä kangastilauksista -20 %! Valikoimistamme löytyy mm. kankaita, joissa on käytetty kokispulloja ja kierrätysvillaa.
Osoitteemme on Hämeentie 157, pohjakerros. 

 Palttina Logo Musta

 

Leikkipuisto Arabia

001

Leikkipuisto Arabia on lapsiperheiden yhteinen kohtaamispaikka Arabianrannassa. Ulko- ja sisäleikkien lisäksi puistossa voit sukeltaa sanataiteen maailmaan, tutustua taiteilun saloihin, musisoida ja liikkua leikkien ohjatuissa tuokioissa.
Leikkipuisto Arabia tuo katutaidefestareille perinteisiä puistopuuhia. Tule tutustumaan leikkipuistotoimintaan, rakentelemaan värikkäillä palikoilla tai testaamaan puujalkakävelyä. Samalla kuulet leikkipuistojen kesän ohjelmasta ja voit vaihtaa kuulumisia ohjaajien kanssa.
Nähdään festaripisteellä!

 

Kaffila Voffeli

Intiankatu 1 Asukastalo Kääntöpaikan kuvataidetila avoinna klo klo 12-18 (tai niin kauan kuin vohveleita riittää).

Pop-up Kaffeli Voffeli Kääntöpaikalla tarjoaa vegaanisia vohveleita 5 euroa / kpl. Maksu käteisellä / kortilla.

Makeat vaihtoehdot: Hilloa, kermavaahtoa, maapahkinävoita, hunajaa jne.

Suolaiset vaihtoehdot: marinoitu punasipuli, vegaaninen nokkospesto, intialaista korianterikanaa jugurttikastikkeessa, feta- ja perunasörsseli kermaviilissä. Munavoi pienempien makuun. Laktoosittomat maitotuotteet!

Juomat: Kahvi, tee, pillimehu, limu (maksullisia) ja vesi.

Festarihuolto asiakkaille:

Kaffilassa wc ja mikro jolla lastenruuat voi lämmittää. Mikäli sää ei välillä suosisi, niin voi tulla pisaroita piiloon tai muuten vain sisälle vilvoittelemaan.

 32739767 1707391932688396 7753130205161455616 n

 

Cafe Floora

Cafe Floora päiväkoti Flooran pihassa avoinna katufestareilla 19.5.  klo 10-15. Osoite Syyriankatu 1
Tarjolla linssikeittoa, vohveleita, grillimakkaraa (myös vege), temppurasteja, ongintaa. Tuotot päiväkodin toimintaan.

 

cafe floora2018 190518

 

arabia135